• Načítám...
>

Praha posílí ochranu před útoky hackerů

  • 12. července 2021,
  • 16:11,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Hlavní město stále častěji čelí útokům hackerů. O větší bezpečnost počítačových sítí v městských částech se mají postarat firewally. Ty magistrát pořídí pro všech 22 městských částí.

Reklama

Hlavní město stále častěji čelí útokům hackerů. Z toho důvodu chce magistrát posílit zabezpečení počítačových sítí také na úřadech dvaadvaceti městských částí.

"Možná jste zaznamenali v uplynulých týdnech a měsících, že čelíme stále vzrůstajícímu množství hackerských útoků, jak na systémy magistrátu, tak i na systémy nejrůznějších institucí okolo. Nejenom tedy státní správy, ale i městských částí nebo městských společností. Tímto záměrem vlastně reagujeme na tu vzrůstající potřebu bezpečnosti," vysvětloval Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

O tu se mají postarat firewally, které magistrát plánuje pořídit, nainstalovat a tím chránit celý městský počítačový systém.

"Městské části nejsou organizace podřízené magistrátu, ale my cítíme určitou spoluodpovědnost za bezpečnost té městské internetové sítě. Takže budeme pořizovat pro ně firewally za necelých třicet miliónů korun včetně podpory na čtyři roky. Pochopitelně v otevřeném výběrovém řízení," popsal Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Terčem posledního útoku hackerů, který se stal před několika dny, byl Institut plánování a rozvoje Prahy. V tomto případě hackeři využili kapacitu institutu k těžení kryptoměn.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu