• Načítám...
>

Městská nemocnice následné péče se rozšíří

  • 16. července 2021,
  • 10:07,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

O další dvě patra, by se v příštích letech mohla rozšířit Městská nemocnice následné péče. Pražští radní schválili záměr na vypracování projektové dokumentace nástavby této budovy. Ta již v loňském roce prošla kompletní rekonstrukcí.

Reklama

Městská nemocnice následné péče v pražských Vysočanech, by se mohla v budoucnu dočkat svého rozšíření. Radní hlavního města, na svém jednání, schválili záměr na realizaci veřejné zakázky na zpracování projektové dokumentace nástavby budovy této nemocnice. Výběrové řízení bude vyhlášeno nejpozději v srpnu 2021.

"Měla by tam v následujících letech vzniknout dvoupatrová nástavba a rozšířit tak počet lůžek, kapacitu lůžek následné péče, které je v Praze nedostatek. A lidé kvůli nedostatku kapacity následné péče často musí odjíždět i mimo území hlavního města Prahy," upozornila Milena Johnová, radní hl. m. Prahy.

Současná kapacita budovy je 160 lůžek. Tento počet by se měl navýšit o dalších maximálně 60. Cílem nástavby, jejíž náklady se odhadují na přibližně 120 miliónů, je podle pražské radní Mileny Johnové, zkvalitnit a zlepšit na území hlavního města následnou péči.

"Po jednáních s VZP tady v Praze víme, že následní péče bude podporována i zdravotní pojišťovnou," dodala Milena Johnová, radní hl. m. Prahy.  

Městská nemocnice následné péče ve Vysočanech je jediným lůžkovým, zdravotnickým zařízením zřizovaným hlavním městem. V loňském roce prošla kompletní rekonstrukcí. Během ní došlo k vybudování nových koupelen a opravě podlah. Vyměnilo se ústřední topení a pokoje byly nově vybaveny klimatizací.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu