• Načítám...
>

V pátek začíná Olympijský festival

  • 20. července 2021,
  • 17:14,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Už za pár dní bude svět žít olympiádou. Na své si přijdou i Pražané. V areálu Olympu ve Stromovce se totiž uskuteční Olympijský festival. Na něm se můžete jak koukat na přenosy, tak si i vyzkoušet skoro 50 sportovních disciplín.

Reklama

Už tento pátek začíná ve sportovním centru Olymp ve Stromovce Olympijský festival. Široká veřejnost tu tak bude moci například sledovat výkony českých sportovců. Hlavní město tento Olympijský festival podpořilo sedmi milióny korun.

"Je to vlastně jedna z těch šancí, přiblížit olympiádu lidem tady v Česku. Zároveň si rodiče a děti budou moci vyzkoušet jednotlivé disciplíny a bude to pochopitelně tím pádem sloužit, jako takový restart a nábor dětí ke sportování v Praze," vysvětlil Vít Šimral, radní hl. m. Prahy.

V areálu Olympu si malí i velcí sportovci budou moci vyzkoušet skoro pět desítek nejrůznějších sportovních disciplín.

"Lidé si budou moci vyzkoušet tradiční sporty, pro které jsou tady vynikající podmínky. To je třeba atletika. Ale i netradiční sporty, ke kterým se běžně nedostanou. Mohou si tady, v prvotřídní vzpěračské hale, vyzkoušet třeba techniku vzpírání, vyzkoušet lukostřelbu, moderní gymnastiku. Máme tady i nějaké zimní sporty v letní variantě. To je třeba curlig. A máme tady bobisty, kteří tady mají tréninkovou dráhu," popsala Naďa Černá - projektová manažerka Olympijského festivalu.

Při vstupu je vyžadována bezinfekčnost. To znamená plné očkování nebo negativní test, případně se můžete otestovat na místě. Olypijský festival vypukne tento pátek 23. července.

"Brány se otevírají hned v devět hodin ráno. Přijďte si vyzkoušet sporty. A ve dvanáct hodin proběhne opravdu takové oficiální zahájení, kde se třeba spojíme s Austrálií, která také bude organizovat Olympijský festival nebo zahraje pár písniček Mirai," dodala Naďa Černá - projektová manažerka Olympijského festivalu.

Navštívit festival můžete denně až do 8. srpna. Všechny potřebné informace získáte na stránkách olympijskyfestival.cz

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu