• Načítám...
>

Praha hostí Olympijský festival

  • 22. července 2021,
  • 4:46,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Skoro pět desítek sportů si můžete vyzkoušet na Olympijském festivalu. Ten se bude až do 8. srpna konat ve sportovním areálu Olymp ve Stromovce. Můžete zde sledovat i přenosy z olympiády a je tu připraven i pestrý doprovodný program.

Reklama

Centrum Olymp ve Stromovce hostí Olympijský festival. Když tento areál navštívíte, budete si připadat, jako by jste byli v Tokiu. Sami si tu také můžete vyzkoušet 47 sportovních, olympijských i neolympijských disciplín.

"Lidé si budou moci vyzkoušet tradiční sporty, pro které jsou tady vynikající podmínky. To je třeba atletika. Ale i netradiční sporty, ke kterým se běžně nedostanou. Mohou si tady, v prvotřídní vzpěračské hale, vyzkoušet třeba techniku vzpírání, vyzkoušet lukostřelbu, moderní gymnastiku. Máme tady i nějaké zimní sporty v letní variantě. To je třeba curlig. A máme tady bobisty, kteří tady mají tréninkovou dráhu. Máme za cíl vrátit ty děti ke sportu. Myslíme si, že byly ten poslední rok v ústraní, že musely ustoupit těm zranitelnějším skupinám. Takže bychom chtěli, aby se v září ty děti, které ty své sporty opustily, vrátily ke sportu. Případně si našly nějaký nový sport," popsala Naďa Černá - projektová manažerka Olympijského festivalu.

Dále si můžete vyzkoušet třeba badminton, frisbee, ragby, box, karate, tanec, beach volejbal, plážový fotbal, florbal, házenou, skateboarding nebo šachy. Olympijský festival, ale toho nabídne mnohem více, a to třeba v rámci doprovodného programu.

"Kromě sportu se tady dozví třeba i něco o olympijských hodnotách. Mohou sledovat přenosy z olympijských her. Opravdu se snažíme přenést tu atmosféru  z Tokia přímo do Stromovky. Z toho doprovodného programu mohou návštěvníci potkat i plno známých sportovců, kteří tady budou působit buď v roli moderátorů nebo se prostě jen přijdou podívat na festival," dodala Naďa Černá - projektová manažerka Olympijského festivalu.

Při vstupu je vyžadována bezinfekčnost, to znamená plné očkování nebo negativní test, případně se můžete otestovat na místě. Cena vstupenky je 50 korun, děti do 12 let, ZTP a senioři nad 65 mají vstup zdarma. Více informací o festivalu získáte na stránkách olympijskýfestival.cz

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu