• Načítám...
>

Zoo Praha spolupracuje s Českým olympijským výborem

  • 3. srpna 2021,
  • 10:08,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Zoo Praha dlouhodobě spolupracuje s Českým olympijským výborem. Díky vzájemné spolupráci se mohli například návštěvníci zoologické zahrady také potkat s několika českými sportovci, kteří Česko reprezentovali na olympijských hrách. Cílem spolupráce, v souvislosti s letošními olympijskými hrami v Tokiu, je šíření myšlenky hry fair play a vzdělávání ve sportu.

Reklama

Zoo Praha dlouhodobě spolupracuje s Českým olympijským výborem. Díky tomu mohou návštěvníci například navštívit stánek na Olympijském festivalu ve Stromovce.

"Z naší strany my v tom Olympijském parku prezentujeme zvířecí rekordy a podobně. Ale myslím, že to co je pro veřejnost nejzajímavější je, že náš lachtan Meloun se stal v jistém smyslu, doufám, maskoten české olympijské výpravy. On hraje v nějakých spotech. Ale viděl jsem, včera mně zrovna přišla fotografie z Tokia, kde Lukáš Krpálek sleduje to video s Melounem. Tak to mne velice potěšilo," uvedl Miroslav Bobek, ředitel Zoo Praha.

Díky vzájemné spolupráci se mohli návštěvníci zoologické zahrady také potkat s několika českými sportovci, kteří Česko reprezentovali na olympijských hrách. Cílem spolupráce, v souvislosti s letošními olympijskými hrami v Tokiu, je šíření myšlenky hry fair play a vzdělávání ve sportu.

"Já si myslím, že pro každého malého sportovce je součástí toho sportu nejen se aktivně hýbat, ale i naučit se okolo toho sportu jak třeba historii, tak právě ty hodnoty, které jsou podle mě velmi důležité," upozornila Lucie Šafářová, tenistka.

"A chceme najít cestu, jak je mnohem více oslovit s myšlenkami fair play. Možná je malinko přetvořit do jejich řeči. Aby si je mohli více aplikovat a představit si je ve svém světě. Tak to je takový můj cíl, který jsem si vytyčila pro tento rok. A vlastně i ve spolupráci s panem Urbánkem ilustrátorem vymyslíme něco, z čeho budou mít děti radost. A pomůže jim to vlastně dozvídat se více o myšlenkách olympismu, olympiádě a vůbec i fair play fylosofie a přístupu k životu," doplnila Šárka Strachová, předsedkyně Českého klubu fair play.

Součástí této akce byla také autogramiáda všech zúčastněných. Pražská zoo bude ve spolupráci s Českým olympijským výborem pokračovat i nadále. Návštěvníci zoo i sportovní nadšenci se proto mohou těšit na další zajímavé akce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu