• Načítám...
>

Zoo Praha je součástí Olympijského festivalu

  • 2. srpna 2021,
  • 12:08,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Zoo Praha, v rámci spolupráce s Českým olympijským výborem, připravila pro návštěvníky speciální stanoviště v areálu Olympijského festivalu. K vidění je zde také například přepravní bedna, ve které jsou převáženi koně Převalského během jejich transportu do Mongolska. Ve spolupráci, s Českým olympijským výborem, připravila pražská zoo také tipovací videa s lachtanem Melounem, kde tipuje výsledky našich olympioniků.

Reklama

Zoo Praha, v rámci spolupráce s Českým olympijským výborem, připravila pro návštěvníky speciální stanoviště v areálu Olympijského festivalu. Věnuje se hlavně zvířecím rekordmanům a fanoušci zoo tady mohou poměřit své sportovní síly se svými zvířecími favority.

"Že se tady mohou zkusit poměřit se zvířecími siláky, zkusit si vyzkoušet, jakou váhu zvířete tahá třeba takový levhart do koruny stromu. Nebo jak daleko doskočí klokan, jak daleko doskočí třeba taková komba. Nebo si pak vyzkouší třeba přeskákat přes kry ulovit tuleně. Nebo si poměří svoji výšku s naším, opravdu v reálné velikosti, naším ledním medvědem Tomem. Máme tady připravený samozřejmě i další edukační program, který se věnuje i plazům, hmyzu," upozornila Lucie Dosedělová, tisková mluvčí Zoo Praha.

K vidění je tu také například přepravní bedna, ve které jsou převáženi koně Převalského během jejich transportu do Mongolska. Návštěvníci si tak mohou ozkoušet například jejich váhu. Ve spolupráci, s Českým olympijským výborem, připravila pražská zoo také tipovací videa s lachtanem Melounem, kde tipuje výsledky našich olympioniků.

"Video, které jsme natočili s naším lachtaním samcem Melounem, se týká naší olympijské výpravy a našich olympioniků. Meloun dokonce začal tipovat, kolik medailí naši olympionici přivezou. A jelikož olympionici si přivezou své medaile, tak i naši lachtani dostali ledové medaile. S takovými čísly, udělaných z makrel. A každé to číslo znamenalo, jakou medaili nám olympionici přivezou. Buď zlatou, stříbrnou anebo bronzovou," popsal Jakub Mezei, vrchní chovatel lachtanů.

"Video s Melounem mohou diváci sledovat na czecholympic.cz, sociálních sítích Českého olympijského výboru. Nebo také na našich a samozřejme také na ČT4 Sport," dodala Lucie Dosedělová, tisková mluvčí Zoo Praha.

Stánek pražské zoo na Olympijském festivalu můžete navštívit až do 8. srpna, a to vždy v rámci otevírací doby areálu Olymp ve Stromovce.

 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu