• Načítám...
>

Praha otevře další cyklodepo

  • 2. srpna 2021,
  • 15:31,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Praha bude mít na svém území už druhé depo pro nákladní elektrokola. Vznikne v Praze 5 na Andělu a vedení hlavního města si od něho slibuje podobnou efektivitu jako v případě depa na Florenci. Otevřeno by mělo být již letos v září.

Reklama

Praha bude mít na svém území už druhé depo pro nákladní elektrokola. První bylo otevřeno v loňském roce na Florenci a vedení hlavního města jeho provoz hodnotí jako velmi efektivní.

"Pro zajímavost, na tom mikrodepu, které bude mít svého mladšího bratříčka, bylo dodáno asi padesát tisíc zásilek. A ti kolegové na kolech najezdili asi dvacet tři tisíc kilometrů. Funguje to depo od listopadu loňského roku čili můžete si udělat obrázek o určité efektivitě, a takovém konkrétním příspěvku k Chytrému městu," konstatoval Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

"Ten projekt je úspěšný i v rámci Evropské unie, protože byl vyhodnocen v rámci Eurocity awards v roce 2021 jako nominant za projekt Zero pollution tedy Nulové emise," upozornil Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Nové cyklodepo vznikne v Praze 5 na Andělu a vedení hlavního města si od něho slibuje podobnou efektivitu, jako v případě depa na Florenci. Zásilky by odtud měly, prostřednictvím kurýrů na nákladních elektrokolech, putovat ke svým příjemcům. Převážně v Praze 1 a Praze 5. 

"Jedná se o mikrodepo, které je vlastně výhodně umístěné na druhé straně řeky, oproti umístění na Florenci. Je opět umístěno v blízkosti městského okruhu, takže je ve velice výhodné pozici z hlediska zásobování," doplnil  Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Pražský magistrát počítá s tím, že by nové cyklodepo mohlo začít fungovat nejpozději od září tohoto roku a zásilky z něho bude rozvážet 8 kurýrních společností. Prostor tu dostaly i ty, pro které již nebylo na Florenci místo.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu