• Načítám...
>

Nechte popustit uzdu fantazii v Muzeu iluzí

  • 6. září 2021,
  • 11:45,
  • PRAHA,
  • Marek Tereba

Máte pocit, že už jste v Praze viděli všechna muzea? Možná vám ale uniklo Muzeum fantastických iluzí v centru města. Zábavu si tam užijí všechny věkové kategorie návštěvníků.

Reklama

Nebojte, nemáte nic s televizí a nejsem ani ve vesmíru. Jsem totiž v Muzeu fantastických iluzí ve Vodičkově ulici. A co všechno, kromě této antigravitační místnosti, tady uvidíte? Pojďme se podívat.

A že je z čeho vybírat. Muzeum nabízí přes 150 interaktvních atrakcí. Od optických klamů až třeba k levitování ve vzduchu.

My se teď nacházíme v další místnosti. Jak se jmenuje, a co tady vše uvidíte a můžete zkusit, tedy kromě toho, že vyrostete nebo se naopak zmenšíte, nám řekne už pan majitel Pavel Kožíšek. Kde jsme a co tady ještě všechno můžeme vidět?

"Tohle je speciální, takzvaná Amesova místnost. Je to mnohonásobně zkosená místnost a když se dívá kamera přesně z toho jednoho úhlu, tak ten, kdo je v tamhle v tom jednom rohu je trpaslík a ten, kdo je v tom druhém rohu, nám se ani nevejde do kamery, tak je zase obr. U nás si můžete na všechno sáhnout. Máme tady především exponáty z konce devatenáctého století. Velice se líbí hlavně naše velkoformátové, trikové obrazy, kde budete třeba létat u stropu nebo vás zbaští hlava King Konga. Nebo budete levitovat mezi kouzelnickýma rukama. Můžete si vyzkoušet spostu dobových, optických klamů a iluzí. Můžete si třeba na kouzelné židli proměnit v trpaslíka. Nebo tady se budete dívat do zrcadla a ve skutečnosti tam bude úplně někdo jinačí. Můžete tady mít půlku těla na lavici kata Mydláře, takže tady je úžasná zábava. Myslím si úplně pro všechny, bez rozdílu věku," popsal Pavel Kožíšek, majitel Muzea fantastických iluzí.

Že si to diváci užívají dokládají jejich nadšené reakce.

ANKETA

Proč tady máme vlastně toto zrcadlo?

"To je jeden z nejoblíbenějších exponátů u nás v muzeu. Takže dívejte se. Návštěvníci mají za úkol, tady podle těch dobových obrázků, udělat nějakou takovou držtičku. Do toho zrcadla. Pojďte něco zkusit. Ukažte, že máte smysl pro humor," pobídl Pavel Kožíšek, majitel Muzea fantastických iluzí.

"A protože máte smysl pro humor, tak já vám prozradím, proč to zrcadlo tady máme. Víte proč? Protože to je polopropustné zrcadlo. Tady děláte držtičky a v tuhletu chvíli se vám někdo na druhé straně směje," vysvětlil Pavel Kožíšek, majitel Muzea fantastických iluzí.

Jak vidíte, o zábavu je tady postaráno. 

"Tady si návštěvníci dělají selfíčko. Dáma s hranostajem. I když Leonardo da Vinci by mně asi moc nepoděkoval, jak jsem mu to trošku vylepšil," upozornil Pavel Kožíšek, majitel Muzea fantastických iluzí.

Muzeum fantastických iluzí můžete navštívit každý den od 9 do 19 hodin a najdete ho jen kousek od Václavského náměstí. 

A nebojte se, nikdo vám tady hlavu neutrhne.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu