• Načítám...
>

Fotbal se v Březiněvsi hraje už 100 let

  • 30. srpna 2021,
  • 10:10,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Fotbal má, v pražské Březiněvsi, již 100 letou tradici. Toto významné jubileum zde oslavili o víkendu v rámci sportovního dopoledne. Během akce nechybělo ani poděkování zasloužilým sportovcům či předání šeku na částku 1500 korun Nadačnímu fondu LuckyBe.

Reklama

Fotbal má v pražské Březiněvsi mnohaletou tradici. Rovných 100 let svého fungování zde o víkendu oslavil místní fotbalový klub.

"Před sto lety, v podstatě, tady to hřiště vznikalo tím, že se pronajal pozemek od tehdejšího správce, který spravoval tady to území. Hřiště se nějakým způsobem vyvíjelo. Vyvíjela se tady i ta činnost fotbalová, sportovní," uvedl Jiří Haramul, starosta MČ Praha - Březiněves.

"V současné době, dneska, tady máme A mužtsvo, B mužtsvo, Ligu gentlemanů a devět mládežnických kategorií. Mládežnické kategorie začaly v roce 2009, takže dnes je to už dvanáct let. Může hrát kdokoli, kdo přijde. Necháváme takovou zkušební dobu třiměsíce na rozehrání, aby poznali to prostředí v Březiněvsi, a teprve pak jdeme do nějaké registrace," popsal Miloš Vilímek, trenér TJ Březiněves. 

Tréninky tu probíhají třikrát týdně. A co nejmenší fotbalisty na tomto sportu vlastně baví?

"Každý trénink máme zaměřený na různé prvky. Třeba, dejme tomu v pondělí máme takové více běhavé tréninky, kdy se více jde na kondičku. Ty středy jsou více technické a pátky bývají většinou už takové herní, že je připravíme do toho zápasu," konkretizoval Daniel Vilímek, asistent trenéra.

Součástí sportovního dopoledne bylo také předání šeku na částku 1500 korun Nadačnímu fondu LuckyBe. 

"Naši hráči, po jakékoli střelené brance, tak dáváme z fotbalového oddílu pětikorunu, za tu branku a posíláme peníze na neonatologii na Bulovce, kde spolupracujeme s LuckyBe s Luckou Borhyovou v rámci toho, že pomáháme někomu dalšímu. A není to tedy jen o fotbale," doplnil Tomáš Bezpalec, vedoucí fotbalového klubu.

A nechybělo ani poděkování zasloužilým sportovcům i městské části, která má na dlouholeté fungování fotbalového klubu nemalou zásluhu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu