• Načítám...
>

Rekonstrukce Průmyslového paláce začne ještě letos

  • 1. září 2021,
  • 8:31,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

V roce 2008 shořelo levé křídlo Průmyslového paláce, od té doby se ho nepovedlo zrekonstruovat. Změnit by se to mohlo už brzy, rada hlavního města totiž vybrala zhotovitele dostavby a rekonstrukce paláce. Práce by měly začít už na podzim.

Reklama

Hlavní město vybralo zhotovitele dostavby a rekonstrukce Průmyslového paláce na pražském Výstavišti. Práce by mohly začít ještě letos na podzim a potrvají 30 měsíců.

"Dojde vlastně ke kompletní rekonstrukci pravého křídla, stávajícího, té střední haly a k výstavbě repliky levého křídla. Takže se skutečně bavíme o celém Průmyslovém paláci. Vznikne i nový prvek pod tím levým křídlem, kde vystavíme nový, zcela nový suterén, moderně vybavený, který bude sloužit jakoby zázemí pro celý Průmyslový palác," vysvětlil Pavel Vyhnánek, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Levé křídlo Průmyslového paláce shořelo v roce 2008. Jeho dostavbu od té doby provází řada obtíží.

"Deset let po požáru nebylo ani stavební povolení na rekonstrukci. Takže já jsem velmi rád, jako kolega z Prahy sobě a samozřejmě také jako starosta Prahy 7, že za tři roky se Pavlu Vyhnánkovi a jeho týmu, podařilo stavební povolení získat a teď dokonce i vysoutěžit zhotovitele," konstatoval Jan Čižinský, předseda zastupitelského klubu.

Celý rekonstruovaný Průmyslový palác bude navíc doslova prošpikovaný moderními technologiemi.

"Takovou zajímavostí je, že pod palácem vznikne sedmdesát vrtů, v průměru až sto čtyřicet metrů hlubokých, které následně budou sloužit pro tepelná čerpadla. Takže ten Průmyslový palác bude nejen moderní, ale bude mít i ekologický provoz," doplnil  Pavel Vyhnánek, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Náklady, na dostavbu a rekonstrukci Průmyslového paláce, by měly být zhruba 2,64 miliardy korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu