• Načítám...
>

Plavecké centrum na Šutce se rozšíří

  • 6. září 2021,
  • 18:39,
  • PRAHA,
  • Marek Tereba

Máte pocit, že všechna koupaliště jsou během léta přecpaná a nemáte se jít kam vykoupat? Hlavní město chce tento problém řešit a už brzy bychom se mohli dočkat nového plaveckého bazénu.

Reklama

Rada hlavního města schválila záměr na vypracování projektové dokumentace pro novou, sportovní výstavbu v hlavním městě.

Konkrétně se jedná o projekt na výstavbu venkovní části plaveckého areálu Šutka v Praze 8.

"U koupaliště Šutka vznikne přístavba, která bude zahrnovat ideálně jak venkovní koupaliště, tak zázemí pro další sporty. Jednáme s plaveckým svazem, se svazem vodního póla i s triatlonisty, aby zde případně měli své Národní sportovní centrum," vysvětlil Vít Šimral, radní Magistrátu hl. m. Prahy.

Celá venkovní část koupaliště má vyjít na 250 miliónů korun. 

"To území se řeší aktuálně. To znamená, že další projektové studie budou vypracovány ještě na podzim tohoto roku s tím, že další investice budou v území už v roce 2022," konkretizoval Vít Šimral, radní Magistrátu hl. m. Prahy.

Hlavní město chce tímto krokem řešit situaci s nedostatkem plaveckých bazénů. Podle schváleného Plánu rozvoje sportu hl. m. Prahy jich v Praze chybí alespoň pět.

"Celé území Šutky je plánováno v koordinaci s městskou částí Praha 8 i s dalšími aktéry i s místním developerem. To znamená, že veškeré dopravní zatížení, veškeré koeficienty budov, a podobně, pochopitelně ještě podléhají schválení Zastupitelstva hlavního města Prahy. A určitě se nebojím toho, že by zde vznikl nějaký dopravní špunt v důsledku té nové výstavby," doplnil Vít Šimral, radní Magistrátu hl. m. Prahy.

Kromě bazénu chystá Praha dokumentaci pro novou sportovní halu ve Vršovicích. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu