• Načítám...
>

Zažijte Zoo Praha po setmění a očima zvířat!

  • 10. září 2021,
  • 17:36,
  • PRAHA,
  • Lenka Castillo

Pražská zoologická zahrada zve na prohlídku zoo v čase, kdy denní zvířata vyhledávají úkryt a na scénu přichází soumrační a noční živočichové. Nabízí jedinečnou možnost, podívat se pomocí vyspělých technologií na to, co nám ze života zvířat, po setmění, zůstává běžně skryto. Zoo si připravila pro návštěvníky zážitkový program, v podobě jedinečných, nočních prohlídek. Návštěvníci mohou rozkrýt tajemství toho, jak vidí život kolem sebe kočkovité šelmy, včely, hadi nebo ptáci.

Reklama

Vždy vás zajímalo, jak se v noci orientují kočky? Jak je možné, že hadi poznají svoji kořist za každé situace? Jedinečná, noční prohlídka v pražské zoo, ukáže zdejší život očima zvířat. Zoo si připravila pro návštěvníky zajímavou novinku. Jde o jedinečné propojení světa technologií a živé přírody. 

"My, dlouhá léta tady, děláme večerní prohlídky, kdy se svítí baterkou a chodí se v tom šeru nebo až ve tmě po zoo. Teď jsme zavedli úplně nový typ těch prohlídek. Řekněme novou generaci nočních prohlídek, při kterých se využívá termovize a další technologie. Takže návštěvníci, kteří se té prohlídky účastní, tak dostanou ty termovize, které požívají třeba myslivci a mohou sledovat zvířata. Spoustu se o nich, od našich průvodců, dozví," popsal Miroslav Bobek, ředitel Zoologické zahrady hl. m. Prahy.

Ale nejen to. K dispozici je zájemcům o noční procházku termokamera, která původně sloužila vojenským účelům a má velmi dobré parametry.

"Každý účastník, každé prohlídky, dostane zapůjčenou termokameru, která bude jeho hlavním průvodcem a smyslovou branou do úplně jiného světa. Pomocí této termokamery, na vybraných stanovištích, bude možné pozorovat různé druhy zvířat s výkladem průvodce," konkretizoval Jaroslav Šimek, zoologický náměstek Zoo Praha.

Jedno z lákadel, této unikátní, noční prohlídky, je pozorování skupinky dikobrazů srstnatonosých a spatříte tu fenomény pojící se nejenom s termoregulací zvířat. Poznáte zkrátka svět kolem sebe tak, jak ho vidí jen zvířata.

"My, to máme zatím naplánováno tak, že ty prohlídky budou třikrát týdně, ve dvou turnusech, a každý ten turnus bude zhruba tak o deseti lidech, aby skutečně měli všichni k dispozici ta zařízení, a aby si to opravdu mohli užít," doplnil Miroslav Bobek, ředitel Zoologické zahrady hl. m. Prahy.

Prohlídka s odborným průvodcem trvá zhruba devadesát minut. Zodpoví všechny vaše dotazy a ukáže vám zvířata z úplně jiného úhlu. Podrobné informace a nabídka turnusů jsou k dispozici na webových stránkách zoo.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu