• Načítám...
>

Příští zastávka Dědina. Tramvajová síť se rozroste

  • 14. září 2021,
  • 22:25,
  • PRAHA,
  • Marek Tereba

Praha zažívá tramvajový boom. Letos se nově mohou cestující svézt až ke stanici metra Pankrác. Brzy budeme moci vystupovat na pěti nových zastávkách v Praze 6. Prodloužení se dočkají linky 20 a 26 končící na obratišti Divoká Šárka.

Reklama

Tak tohle hlášení bude zanedlouho minulostí. Tramvajová trať se z Divoké Šárky rozroste o více než dva kilometry až k sídlišti Na Dědině. 

"Letos se odehrál obrovský milník. Získali jsme pravomocné povolení na novou tramvajovou trať Divoká Šárka-Dědina. Když jsme s kolegy o tom přemýšleli, kdy naposledy jsme získali právoplatné stavební povolení, pro umístění nové tramvajové tratě, v již existující zástavbě, tak to bylo asi před pětačtyřiceti lety," uvedl Adam Scheinherr, náměstek primátora.

Na nové trati vznikne hned pět zastávek - Divoká Šárka na Evropské ulici, dále Vlastina, Sídliště Na Dědině, Ciolkovského a Dědinská. 

Právě v těchto místech by měla vzniknout smyčka Dědina a odtud by výhledově měla trasa pokračovat k Terminálu 3.

"Myslím si, že to je obrovský krok k rozvoji tramvajové sítě, která se musí rozvíjet s tím, jak se rozvíjí město, jak zde bydlí více a více lidí. Tramvajová doprava je páteří pražské městské dopravy. Takže i z okraje Prahy bude snadné spojení do centra pomocí tramvaje," doplnil Adam Scheinherr, náměstek primátora. 

Podél nové tratě má být navíc vysazeno 170 nových stromů, které okolí kolejí zazelení. Pokud vše půjde podle plánu, po nové trati bychom se mohli svézt už koncem roku 2023. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu