• Načítám...
>

Milostivé léto pomůže lidem v exekuci

  • 15. září 2021,
  • 12:08,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Lidé, na které je uvalena exekuce kvůli dluhu vůči některé z městských firem, budou moci využít takzvaného milostivého léta. Protože se tato možnost týká pouze dluhů vůči veřejnoprávním subjektům, rozhodli pražští zastupitelé o výzvě městským firmám a příspěvkovým organizacím, aby informovaly své dlužníky o této možnosti.

Reklama

Lidé, na které je uvalena exekuce kvůli dluhu vůči některé z městských firem, budou moci využít takzvaného milostivého léta. Během tříměsíčního období se tak svého závazku mohou zbavit za velmi výhodných podmínek.

"Období tří měsíců, kdy se mohou zbavit exekuce tím, že zaplatí jen jistinu a odměnu sedm set padesát korun plus DPH exekutorovi. A my, tím na úrovni poslanecké sněmovny, řešíme nakumulované exekuce z minulosti, abychom to vyčistili, ale zároveň, aby tam byla určitá míra zodpovědnosti toho dlužníka. To znamená, není to tak, že by se mu něco škrtlo, ale prostě zaplatí tu jistinu, ale už nemusí, když to stihne, zaplatit to nafouknuté příslušenství kolem," vysvětlil Patrik Nacher, zastupitel hl. m. Prahy.

Protože se tato možnost týká pouze dluhů vůči veřejnoprávním subjektům, rozhodli pražští zastupitelé o výzvě městským firmám a příspěvkovým organizacím, aby informovaly své dlužníky o této možnosti.

"V podstatě děkuji za iniciativu kolegům zastupitelům, kteří s tímto nápadem přišli. Já jsem se k tomu přidal. V podstatě to meritum věci je o tom, že město samo aktivně osloví jednotlivé své dlužníky. Upozorní je na to, že existuje zákon, který jim právě dává možnosti, které jim pomůžou v tom oddlužení. A netýká se to jen města a městských příspěvkových organizací, ale i městských obchodních společností, které mohou v tomto poli působit. Ať už se to týká Pražské plynárenské, Pražské energetiky nebo dalších," doplnil Jan Chabr, radní hl. m. Prahy.

Využít takzvaného milostivého léta budou moci lidé v období od 29. října do 29. ledna příštího roku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu