• Načítám...
>

Febiofest přinesl premiéru dramatu Minuta věčnosti

  • 20. září 2021,
  • 9:38,
  • PRAHA,
  • Marek Tereba

Po pandemii koronaviru se s premiérami roztrhl pytel. Často tápeme na jaký film se do kina vydat. My vám nyní přinášíme pozvánku na české drama Minuta věčnosti.

Reklama

Další den Febiofestu přinesl premiéru českého filmu Minuta věčnosti. A na koho se můžete těšit? Třeba na Jiřího Langmajera.

Ten, v novém snímku, ztvárňuje kardiochirurga Petra. Velmi introvertního a uzavřeného muže. I když na premiéře ukázal úplný opak.

A v čem byla jeho role vyjímečná?

"Výjimečná byla v tom, že jsem se konečně nemusel svlékat a souložit s některou z mých hezkých kolegyň. Takže jsem dostal tu příležitost hrát vážnou roli lékaře," konstatoval Jiří Langmajer, herec.

A vtáhlo vás to natolik, že byste si třeba dovedl představit věnovat se i té medicíně raději, než tomu herectví? Nebo jste si to zkusil a už stačilo.

"No já bych se tomu rád věnoval, ale myslím, že by to moc lidí nepřežilo," odpověděl Jiří Langmajer, herec.

Právě v Minutě věčnosti zachraňuje život své dceři, kterou si zahrála mladá herečka Martina Babišová.

Jaké je to hrát s Jiřím Langmajerem?

"Ze začátku jsem se trošku bála, ale je úplně skvělý a pomáhal mi. Pomáhal mi, byli jsme v těch scénách spolu a mám na to strašně hezké vzpomínky," uvedla Martina Babišová, herečka.

Děj filmu se odehrává především na Islandu, kam štáb odjel natáčet v době nejtvrdšího lockdownu. 

"Myslím si, že nikdy už nic takového se nestane, protože to byla opravdu taková jako zvláštní doba, kdy jsme se ve strašně malém štábu vydali udělat něco, co jsme vůbec nevěděli jak dopadne a dopadlo to, podle mého, skvěle. A já jsem z toho nadšený a vzpomínáme na to všichni jako na ohromné dobrodružství," dodal Rudolf Havlík, režisér.

Film si v rámci festivalu budete moci vychutnat ještě osmkrát. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu