• Načítám...
>

Febiofest na plátně i na talíři

  • 20. září 2021,
  • 9:40,
  • PRAHA,
  • Marek Tereba

Febiofest nepřináší jen zážitky na filmovém plátně. Doslova ochutnat to, co vidíte na plátně, nabízí večer, který nese jméno Culinary Cinema. Ten spojuje zážitek z filmového plátna s gastronomickým zážitkem v krásných prostorách restaurace v Obecním domě.

Reklama

Součástí Febiofestu je Culinary Cinema. Spojuje filmovou tvorbu s gastronomickým zážitkem. 

Exkluzivní, filmově-kulinářský večer naservíroval dokument Funke o americkém šéfkuchaři jménem Evan Funke, jehož "majstrštykem" se staly vlastnoručně vyráběné těstoviny. Po zážitku na plátně, tak mohli návštěvníci přejít do restaurace v Obecním domě a vychutnat si právě ta jídla, která zářila na plátně. 

"Podle toho filmu jsme vytvořili menu, které tady odprezentujeme našim hostům. Bude to čtyřchodové menu a začneme s tortellini ve vývaru. Ty tortellini jsou plněné mortadellou, což je italská šunka s pistáciemi, a je to se silným vepřový vývarem. A budou tam také lanýže, což je vlastně specialita podzimu. Budou tedy černé, budou bílé, ale i tak si myslím, že to bude skvělé. Pak tam budou orecchiette, které jsou vlastně hlavním tématem toho filmu. Když je tam dělají ženy, před domy, ručně. Už je tam dělají dvě stě let. To tam krájí noži. A budeme to podávat s hovězím ragú. A pak tam bude bucatini cacio e pepe, což je vlastně hrozně jednoduchá italská omáčka. A bude to s pepřem. A je to jen pepř a sýr a bukatiny, což je vlastně italská těstovina. A na závěr tam dostanou slaninovou zmrzlinu, kterou si myslím, že tady nikdo ještě neochutnal. A ta bude právě s arašídovým parfait," popsal Patrik Fréhar, šéfkuchař restaurace La Finestra in Cucina.

Toto výjimečné menu si návštěvníci vychutnávali společně s kvalitním vínem a za doprovodu Royal Quarteta.

Zážitek z kuchyně těchto dvou mistrů si můžete zajít vychutnat také do restaurací La Colezione či La Finestra in Cucina. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu