• Načítám...
>

Srdíčkové dny pomáhají vážně nemocným dětem

  • 21. září 2021,
  • 8:25,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

V Praze opět začala veřejná sbírka na pomoc rodinám s vážně nemocnými dětmi, zvaná Srdíčkové dny. V rámci sbírky si veřejnost může od dobrovolníků zakoupit sbírkové předměty. Přispět je ale možné i dalšími způsoby.

Reklama

V Praze opět začaly Srdíčkové dny. Jedná se o tradiční, veřejnou sbírku na pomoc rodinám s vážně nemocnými dětmi, kterou pořádá obecně prospěšná společnost Život dětem. Přispět může veřejnost zakoupením sbírkových předmětů, například právě známých srdíček. Zapojit se lidé ale mohou i dalšími způsoby. 

"Jednak, když potkají dobrovolníka, tak mohou přispět přímo na ulici. Pokud nepotkají, tak máme online Srdíčkové dny na: www.srdickovedny.cz. A samozřejmě, když se podívají na náš web, tak mohou také přispět libovolnou částkou na náš sbírkový účet. Anebo poslat dárcovskou DMS," konkretizovala Maria Křepelková, ředitelka Život dětem, o.p.s.

Srdíčkové dny jsou pořádány již od roku 2000, vždy na jaře, na podzim a v zimě. Sbírkové předměty kolemjdoucím na ulicích nabízejí studenti středních škol a učilišť.

"Já jsem v červnu vykonávala praxi v obecně prospěšné společnosti Život dětem, kde se mi  velice líbilo. A když jsem se dozvěděla, jak vlastně tato organizace funguje, tak jsme chtěla pomoci," uvedla Šarlota Jindřišková, dobrovolnice.

"Prospěšná tahle akce je. Právě, aby lidé viděli, co se dá dělat. Nebo, aby se o to vůbec začali zajímat, protože tyto sociální problémy jsou všudypřítomné," doplnila Gabriela Trejbalová, dobrovolnice.

Výtěžek sbírek je používán, z převážné části, na nákup zdravotních pomůcek, invalidních vozíčků, zdravotních kočárků, ale taktéž, mimo jiné, na úhradu ošetřovacího materiálu či ozdravných a rehabilitačních pobytů. 

"Loňský rok byl velmi trystní vzhledem ke covidu. Vybrali jsme celkem, za těch pár pokusů, asi 250 tisíc korun. Většinou vybíráme tak kolem dvou, dvou a půl miliónu korun," upozornila Maria Křepelková, ředitelka Život dětem, o.p.s.

V rámci slavnostního zahájení, které proběhlo již tradičně na Náměstí Míru, měli návštěvníci možnost využít některých nabízených služeb, mezi kterými byla, mimo jiné, kontrola znamének či zraku. Vystoupilo taktéž několik českých pěveckých hvězd, například i zpěvák Jan Bendig. 

"Vidíte tahleta srdíčka? Tahleta srdíčka, když si koupíte, tak mohou opravdu pomoci dětem. A kdo jiný jim může pomoci, když ne my?," apeloval Jan Bendig, zpěvák.

Podzimní Srdíčkové dny budou v Praze probíhat až do 24. září. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu