• Načítám...
>

Film Kryštof měl světovou premiéru na Febiofestu

  • 20. září 2021,
  • 21:51,
  • PRAHA,
  • Marek Tereba

Plný kinosál a velmi napjaté emoce. Tak se divákům, na filmovém festivalu Febiofest, představilo česko-slovenské drama Kryštof. Nepřináší smích, ale velmi ponurou náladu. Nechybí ale skvělé herecké výkony a jiný pohled na dobu, kterou bychom už nikdy nechtěli zažít.

Reklama

Další premiéru si na 28. ročníku Febiofestu odbylo česko-slovenské drama Kryštof. Diváky nechá nahlédnout do těžkých 50. let minulého století.

"Velmi jednoduše řečeno je o klukovi v padesátých letech, který hledá své místo na světě. Bohužel je v nesprávnou chvíli na nesprávném místě. Je to kluk, který utíká. Neutíká dobrovolně. Utíká, protože musí. Ne proto, že chce. A bohužel to všechno tedy souvisí s tou dobou, ve které je to vyprávěno. Takže to není příběh se šťastným koncem," popsal Zdeněk Jiráský, režisér.

Hlavní roli, Kryštofa, ztvárnil mladý, talentovaný herec Mikuláš Bukovjan. 

"Nechtěl bych žít v té době. Opravdu ne. Bylo to hodně drsné a lituji lidi, kteří si to museli prožít," konstatoval Mikuláš Bukovjan, herec.

A byla tam třeba nějaká situace, chvíle, která se vám natolik vryla pod kůži? Nějaký emotivní zážitek?

"Byl. Byl to moment, kdy vojáci postříleli studenty. To mi opravdu šel mráz po zádech," popsal Mikuláš Bukovjan, herec.

Vedle Mikuláše, tedy Kryštofa, exceloval slovenský herec David Uzsák.

"Ta postava se mi líbila i s tou svojí extrovertností, která mně není zase úplně vlastní. Já jsem spíše introvert, takže byla to jistým způsobem výzva. A natáčení celkově se mi velmi líbilo. Nádherné lokace, i když někdy velmi náročné kvůli počasí, ale jinak super," konstatoval David Uzsák, herec.

Kromě těchto dvou mladých herců se ve filmu představí  i jejich starší kolegové. Třeba Stanislav Majer, Eva Josefíková či Luboš Veselý. Film, si vrámci festivalu, budete moci užít ještě na šesti projekcích. Celý program najdete na febiofest.cz. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu