• Načítám...
>

Praha postaví přes 300 městských bytů

  • 21. září 2021,
  • 22:25,
  • PRAHA,
  • Marek Tereba

Nedostatek bytů je v Praze horké téma. Bytů je nedostatek a dostupné byty jsou drahé. Hlavní město tento problém chce vyřešit výstavbou městských bytů. V těch by v budoucnu mohly žít i tisíce obyvatel.

Reklama

Rada hlavního města odsouhlasila další fázi investiční výstavby prvních projektů Pražské developerské společnosti. Celkem tak v budoucnu, v ulicích hlavního města, vyroste 6 bytových domů.

"Město se teď chová jako správný správce čili nerozprodává pozemky, ale chystá projekty ve své režii. Kvůli tomu založilo Pražskou developerskou společnost. A teď, v takové první vlně, jsme na radě odsouhlasili pět projektů, které mají zhruba dohromady tři sta bytů. Další radu budeme odsouhlasovat další skupinu, která má dalších tři sta bytů. A v dlouhodobém horizontu, několika let, může město takto připravit pět až šest tisíc bytů," popsal Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Pražská developerská společnost jedná i s konkrétními městskými částmi o finální podobě domů. Na dvě stavby bude vyhlášena architektonická soutěž, na zbylé otevřené výběrové řízení na architekty. 

"Jsou to projekty na Praze 5, Praze 8, Praze 10. Ta výstavba by měla být zahájena někdy v příštím volebním období. Mezi lety 2023 a 2026. V některých případech proběhne architektonická soutěž, na podobu těch budov, a těší mě, že se pomalu dostáváme k tomu, že město zase začne stavět městské byty," uvedl Adam Zábranský, radní Magistrátu hl. m. Prahy.

Nové bytové jednotky budou sloužit hlavně těm, kteří je potřebují. 

"My se soustředíme na čtyři cílové skupiny. Senioři, lidé se zdravotním postižením, lidé z podporovaných profesí jako jsou hasiči, učitelé a podobně a lidé v sociální tísni. Každá ta skupina osob, tam jsou jiná pravidla, jak se posuzují ty žádosti, jak se podávají. Stejně tak budeme postupovat, i,když vzniknou nové byty. Budeme je obsazovat standardním způsobem. To znamená, že tam bude dostupné nájemní bydlení pro všechny ty cílové skupiny," doplnil Adam Zábranský, radní Magistrátu hl. m. Prahy.

Veškeré informace o tom, jak případně získat byt ve vlastnictví města, naleznete na webových stránkách magistrátu v sekci bydlení. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu