• Načítám...
>

Praha se připravuje na třetí dávku očkování

  • 21. září 2021,
  • 22:37,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Proočkovanost v Praze je více než 81 procentní. I přes to, ale Praha patří mezi několik lokalit, kde se zvýšil počet nakažených nemocí Covid-19. Vedení hlavního města se proto rozhodlo učinit několik kroků, které by vedly především k ještě větší proočkovanosti obyvatel metropole.

Reklama

Praha patří mezi několik lokalit, kde se zvýšil počet nakažených nemocí Covid-19. Vedení hlavního města se proto rozhodlo učinit několik kroků, které by vedly především k ještě větší proočkovanosti obyvatel metropole.

"My jsme samozřejmě pozjišťovali zájem o třetí dávky očkování u sociálních služeb. Víme nyní, kam je třeba vypravit očkovací mobilní tým. Víme, že budeme začínat někdy kolem třetího října. Tehdy, v tom týdnu, doběhne ta doba, která byla zapotřebí od té dokončené druhé dávky, v tom zimním období," uvedla Milena Johnová, radní hl. m. Prahy.

Část klientů pobytových sociálních služeb využije možnost očkování třetí dávkou vakcíny u svého praktického lékaře. I nadále ale bude v provozu například mobilní očkovací tým, který se zaměřuje také například na očkování lidí bez domova.

"Máme v lokalitách, kde žijí ti extrémně vyloučení, ze společnosti vyloučení lidé, kteří nemají běžný přístup k lékařské péči, tak tam teď probíhá stále ještě očkování. Vlastně to první, jednodávkovou vakcínou Janssen. To jsme začali realizovat už někdy o prázdninách, ale stále ještě nejsme hotovy, stále ještě je nějaký zájem. Najdou se lidé, kteří ještě neměli příležitost. Neslyšeli, nevěděli, kam mohou přijít. Takže to pokračuje," popsala Milena Johnová, radní hl. m. Prahy. 

Mimo mobilního očkovacího týmu probíhá i nadále vakcinace ve 32 očkovacích místech. Jejich týdenní kapacita je kolem třinácti tisíc klientů.

"Jsme samozřejmě připraveni, pokud by byl významnější nárůst, zejména o třetí dávku, kapacitu očkovacích míst v Praze zase posílit. S tím, že na začátku září se uzavřelo velkokapacitní, jak všichni jistě víte, velkokapacitní očkovací místo O2 universum. A minulý týden, konkrétně v pátek 17., se uzavřely i brány Metropolitního očkovacího centra na Vyšehradě," dodal Martin Ježek, ředitel odboru zdravotnictví Magistrátu hl. m. Prahy.

Očkovací místo v Kongresovém centru pokračuje v menším rozsahu dál. Denně tu zvládnou aplikovat vakcínu přibližně 200 lidem. V Praze je oočkováno více než 81 procent obyvatel. I přes to, vedení hlavního města, plánuje spustit další kampaň, která má přilákat další zájemce, zejména z řad mladší generace. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu