• Načítám...
>

Na pozemcích pošty vznikne školní areál

  • 29. září 2021,
  • 0:13,
  • PRAHA,
  • Marek Tereba

Okolí Vysočan patří dlouhodobě mezi lokality s největším rozvojem. Magistrát hlavního města i městská část Praha 9 myslí i na občanskou vybavenost a plánuje zde vystavět školy i prostor pro sportovní aktivity, a to na pozemcích, které v minulosti využívala Česká pošta.

Reklama

Rada hlavního města Prahy vyhověla žádosti městské části Praha 9.  Odsouhlasila úplatné nabytí nemovitostí České pošty ve Vysočanech do vlastnictví hlavního města. Následně by pozemky svěřila právě do správy deváté městské části.

"Je to pozemek, který by v budocnu měl sloužit pro výstavbu Základní školy U Elektry. Jestli si vybavíte Vysočany, tak tam probíhá poměrně intenzivní bytová výstavba. Tudíž tam bude potřeba nového školského zařízení. Hlavní město Praha i městské části začaly jednat, poměrně konstruktivně, s Česku poštou, státním podnikem, který se začal, ve větší míře, zbavovat některých pozemků. Ty pozemky i objekty České pošty jsou umístěny ve strategických lokalitách. Tudíž z naší strany je intenzivní zájem tato místa získat do vlastnictví hlavního města Prahy. Netýká se to tady pouze Prahy 9, ale jednáme třeba i objektu bývalé pošty na Novodvorské," popsal Jan Chabr, radní hl. m. Prahy.

Kromě již vznikající základní a mateřské školy, tak zůstane bohatý prostor pro další rozvoj školství v lokalitě.

"Myslím si, že to je správná cesta a přístup. Tedy abychom pak dokázali ta místa, která pro poštu byla vždy nějakým způsobem brána jako strategická pro poskytování té služby, tak v případě, že tam je potřeba veřejného zájmu ze strany Prahy a služeb Pražanům, tak abychom je získávali my," doplnil Jan Chabr, radní hl. m. Prahy.

Okolí Vysočan a Hloubětína patří dlouhodobě mezi největší pražské rozvojové lokality. V budoucnu budou tedy mít obyvatelé tisíce nových bytů k dispozici i bohatou občanskou vybavenost.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu