• Načítám...
>

Škola Michael vychovává nejen umělce

  • 5. října 2021,
  • 14:23,
  • PRAHA,
  • Marek Tereba

Střední a Vyšší odborná škola reklamní a umělecké tvorby Michael je jedinou školou poskytující komplexní vzdělání v oblasti reklamy a marketingu. S naším štábem jsme nahlédli jak do teoretické, tak i praktické výuky a zeptali se žáků, jak je studium, na této jedinečné škole, baví.

Reklama

"Dobrý den. Vítám vás na Střední škole a Vyšší odborné škole reklamní a umělecké tvorby Michael, kterou v roce 1994 založil renomovaný textař Zdeněk Štěpánek společně s reklamním fotografem Michalem Štěpánkem. U nás na Michaelu studenti mohou studovat atraktivní obory fotografická tvorba, filmová tvorba, grafický design, nově též moderní obor design interiéru," popsala Monika Hrubešová, ředitelka SŠ a VOŠ reklamní a umělecké tvorby Michael.

"Studenti v prvním a ve druhém ročníku hodně kreslí. Především různé přírodniny, zátiší nebo prostorou kresbu, kterou je potřeba, aby se naučili pro případné skicy u klientů. Ve třetím a ve čtvrtém ročníku se věnují již práci na počítači ve 3D programech jako je sketchup, rhino, weeray nebo lumion," konkretizovala Andrea Vokřálová, vedoucí oboru Design interiérů.

"Jediný obor, na který studenti nemusí skládat talentové zkoušky, je v praxi velmi využitelný obor managment a produkce. Na střední školu navazuje vyšší odborná škola, kde studenti mohou pokračovat v uměleckých oborech a a v oboru produkce. Díky naší spolupráci ze Solent Universitou v Anglii, studenti rádi využívají možnosti, během jednoho roku, si dokončit bakalářský titul. Možnost dostudovat v Anglii je pro naše studenty velmi atraktivní," konstatovala Monika Hrubešová, ředitelka SŠ a VOŠ reklamní a umělecké tvorby Michael.

Střední škola a Vyšší odborná škola reklamní a umělecké tvorby Michael je jediná v České republice, která poskytuje kompletní vzdělávání v oblasti reklamy.

"Hlavní předností školy a přínosem pro studenty je propojení teorie s praxí a mezioborová spolupráce. Naší silnou stránkou je, vedle materiálního vybavení, také personální zabezpečení, které je zajištěno renomovanými odborníky z praxe. Jsou to například fotografové Tomáš Třeštík a Antonín Kratochvíl. Spisovatelka Halina Pawlowská, režisérka Zuzana Zemanová a celá řada dalších," upozornila Monika Hrubešová, ředitelka SŠ a VOŠ reklamní a umělecké tvorby Michael.

"K nám samozřejmě nastupují studenti v patnácti letech, kdy někteří tuší, byli již na natáčení, ale převážná většina vůbec neví, o co se jedná," zdůraznila Zuzana Zemanová, pedagožka oboru Filmová tvorba.

"Filmový ateliér, na této škole, nabízí spoustu možností pro studenty. Je to taková oáza svobody, kde studenti získávají sebedůvěru ve svoji činnost, sebedůvěru ve svůj talent, a hlavně také mohou najít, kde opravdu jejich talent vězí. Což mají možnost aplikovat ve scénáristice, střihu, zvuku, kameře, režii," upozornil Vladimír Michálek, vedoucí oboru Filmová tvorba.

ANKETA

"Co si z toho lidi odnesou? Já bych chtěl, aby si odnesli lásku k focení. Nějakou trošku představu o tom co je to za obor. A hlavně nějakou představu o tom, v čem jsou dobří. Obor fotografie je hrozně široký a já, z vlastní zkušenosti vím, že když jsem začínal studovat, tak jsem chtěl být fotograf, ale vlastně jsem moc nevěděl co fotit. Nevěděl jsem jestli módu, reportáž, reklamu, architekturu, a ta škola je myslím od toho, aby člověka trošku směřovala," uvedl Tomáš Třeštík, vedoucí oboru Fotografie.

ANKETA

"Naše studenty se snažíme vést nejenom k tomu, aby byli schopní zvládnout to řemeslo a věděli, jak správně naexponovat obraz, nasvítít ho, jak pracovat s modelem, ale vlastně vždycky se snažíme, aby je to trošku bavilo, aby měli proto nadšení, a aby dokázali u té fotografie uvažovat," konstatoval Jaroslav Fišer, vedoucí oboru Fotografická tvorba SŠ.

ANKETA

"To uplatnění je vlastně docela široké. V návaznosti na šíři těch oborů, těch zaměření. Tam, kde se to pohybuje okolo nějaké animace nebo filmu, tak tam je to spíše asi uplatnění v nějakých televizních společnostech. Co se týká fotografie a grafického designu, tam spíše právě v nějakých reklamních agenturách, grafických studiích, a nebo ti lidé pracují pak sami na sebe jako freelanceři," dodal Jakub Štěpánek, vedoucí oboru Grafický design.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu