• Načítám...
>

Vinetůůů! pobaví celou rodinu

  • 1. října 2021,
  • 12:27,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Komedie pro celou rodinu. Tak by se dala charakterizovat autorská parodie Vinetůůů. Ta je k vidění v Divadle Radka Brzobohatého. Diváci se mohou těšit na Petra Jablonského, Petra Vojnara nebo například Tomáše Racka.

Reklama

Do stálého repertoáru Divadla Radka Brzobohatého patří, mimo jiné hry, i Vinetůůů! Jedná se o autorskou parodii Roberta Bellana.

"Ono se to úspěšně uvádělo v Uherském Hradišti, odkud Robert Bellan je. Ve Slováckém divadle. V Šumperku, a vlastně po celé republice a my jsme se rozhodli, že to dovezeme do Prahy. A je to vlastně parodie Vinnetoua, ale taková láskyplná. Já myslím, že parodie, která zároveň ukazuje to, že toho  Vinnetoua, jak Robert Bellan, tak my, máme rádi. A to, že si z toho děláme srandu, tak to je sranda z úcty, bych řekl, k té předloze a vůbec k ikoně našeho dětství," vysvětlil Lukáš Burian, umělecký šéf divadla.

V hlavních rolích se mohou diváci těšit na Petra Jablonského a Petra Vojnara.

"Vinnnetou samozřejmě je idol mého dětství, takže jsem moc rád, že jsem dostal tuto příležitost. A když je ještě dobrý ho vlastně pojmout jinak, aby vás člověk nesrovnával s tím originálem, který je 'dramatický nebo normálně hraný', tak my tím, že si z toho děláme legraci, že to je parodie, tak si člověk toho Vinnetoua může trošku, prostě pojmout po svém a vyhne se tomu, blbýmu potom, srovnávání s Pierrem Bricem, což byl prostě famózní herec," uvedl Petr Vojnar, herec.

"Tak já jsem Old Shatterhand, vlastně každý zná charakteristiku Old Shatterhanda. Tady to pojímáme trošku jinak. On vlastně přichází na scénu jako takový německý turista à la Lex Barker, který prostě přijíždí na Divoký západ. Je nadšený ze všeho, co tam vidí, co tam prožívá. Vidí Indiány a nakonec zjistí, že to nebude až taková legrace. Ale pak to dobře dopadne. Samozřejmě s Indiány se spřátelí, a pak už jsou to pokrevní bratři.  A ve druhé části už je to ten Shatterhand, jak ho známe," popsal Petr Jablonský, herec.

Na divadelním jevišti se v průběhu hry objeví také například Lukáš Malínek, Jakub Šlégr nebo Tomáš Racek. Ten ve ve hře ztvárňuje hned několik postav.

"Jednak tedy je to Klekí-petra. Potom je to Inču-čuna, zeměmeřič, dále Myší ocásek, což je žena. To je obzvlášť pro muže výzva, že ano, herce, v podstatě, protože těchto výzev je mnohdy na divadle, tohoto typu, kde právě hrajeme, minimum. Takže tam, v jedné sekvenci se objevím jako žena. No musím vám říci, že ta přeměna stereotypu, takto se to jmenuje odborně: 'Přeměna dynamického streotypu na základě psychofyzické techniky,' mně dává zabrat," doplnil Tomáš Racek, herec.

Vinetůůů je na programu Divadla Radka Brzobohatého pravidelně jednou měsíčně. Přesné termíny najdete na webových stránkách divadla.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu