• Načítám...
>

Velkou Chuchli v sobotu ovládnou klusácké dostihy

  • 30. září 2021,
  • 10:33,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Po měsíci se do Velké Chuchle vrací klusácké dostihy. Návštěvníkům nabídnou, kromě sedmi dostihů, i další bohatý program.

Reklama

Česká klusácká asociace zve veřejnost na sobotní klusácké dostihy. Ty se po měsíci vrací do pražské Velké Chuchle a nabídnou velkolepou podívanou.

"Už od jedenácti hodin začínáme výstavou klusáckých koní, kde zhruba po dobu jedné hodiny budou předváděni klusáčtí koně na ruce," upozornila Michaela Zemanová, členka výboru České klusácké asociace.

Návštěvníky čeká celkem sedm dostihů. Ten první započne již ve 14 hodin. 

"Pokud bych měla hovořit o hlavním dostihu, tak tentokrát dostávají hlavní slovo nejmladší dostihoví klusáci, což jsou dvouletí koně. A ti vybojují cenu Equit TV. Tento dostih se běží v sedmi koních a v podstatě tam jsou všichni nejlepší z Ceny Labirinta, která se běžela při derby meetinku. Čili jedná se o hřebce Jumba a klisny Marian Boko a True Love OV a ještě k nim přibude klisna Romalie, která měla už jeden start v Německu," konkretizovala Michaela Zemanová, členka výboru České klusácké asociace.

Hlavní dostih je pochopitelně vrcholem dne. Program ale nabízí i další dostihovou podívanou. Mimo jiné například Cenu Pražského zpravodaje, v rámci které se schází absolutní elita českých klusáků. 

"Ten dostih se odstartuje z met. První tři koně vybíhají ze základní mety 2180 metrů a další tři koně jim dávají dvacet metrů jakoby navíc. Velmi důležitá je skutečnost, že polovina startovního pole jsou vítězové předchozích ročníků Českého klusáckého derby. Takže to bude velice zajímavý dostih a uvidíme, zda vyhraje Pamino, Ready To Reace anebo nový nákup Stall Guli-FFF: Union Forces," konkretizovala Michaela Zemanová, členka výboru České klusácké asociace.

Klusácké dostihy však pro návštěvníky chystají i další zpestření. 

"Během meetinku se zúčastní jednoho dostihu finský amatérský jezdec žijící ve Švédsku, který se jmenuje Kimmo Hämäläinen a pojede koně Take This Face v rámcovém dostihu," dodala Michaela Zemanová, členka výboru České klusácké asociace.

Sobotní klusácké dostihy nabídnou návštěvníkům opět bohatý program a hlavně velkou dávku dostihového napětí. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu