• Načítám...
>

Praha bojuje proti nelegální reklamě

  • 30. září 2021,
  • 9:49,
  • PRAHA,
  • Lenka Castillo

Hlavní město Praha, v průběhu září, odstraňuje reklamní plochy, které byly bez povolení a bez uzavření nájemních smluv rozmístěny na městských pozemcích. Ty často představují riziko pro občany i jejich majetek. Odstranění realizuje městská společnost Technologie hlavního města Prahy pomocí posádky s nákladním autem s hydraulickou rukou a montážní plošinou.

Reklama

Technologie hlavního města Prahy mají opět plné ruce práce s odstraňováním nelegálně umístěných reklamních nosičů venkovní reklamy na městských pozemcích. Pomocí posádky s nákladním autem s hydraulickou rukou a montážní plošinou, každý takový, po ohlášení, demontují. Kontrolní činnost terénu, a tedy i identifikaci nelegálních nosičů, zajišťují Technologie hlavního města Prahy společně s magistrátem. Například tento nosič s reklamou byl bez povolení a bez uzavření nájemní smlouvy umístěn v ulici Radlická.

"Takovéto stavby jsou v některých případech i nebezpečné svému okolí. Tak dochází k jejich demontáži. Tu demontáž právě provádí Technologie. Následně je ten daný nosič uskladněn v prostorách Technologií. Pakliže se o to někdo přihlásí, tak je mu účtováno nájemné a je mu účtována práce, která tady byla vykonána zaměstnanci Technologií," popsal Jan Chabr, radní hl. m. Prahy.

"Hlavní město, na své úřední desce magistrátní, zveřejní informace o demontovaných reklamních nosičích, kde jsou uvedeny i informace na koho se případný vlastník může obrátit. Zpravidla se tento vlastník na nás obrací a oproti úhradě nákladů, spojených s demontáží, cestovným, a dále se skladným, mu tato zařízení vydáváme," vysvětlil Tomáš Novotný, místopředsedy představenstva společnosti Technologie hlavního města Prahy.

Hlavní město zvažuje na provozovatele nelegálních reklamních nosičů trestní oznámení a trestně právní postih za bezdůvodné obohacení.

"My tyto pozemky k reklamě sami nechceme využívat. Ostatně město bojuje a vlastně vytváří další, ať už právní normy nebo deaktivní cestou právě do toho boje s nelegální reklamou," doplnil Jan Chabr, radní hl. m. Prahy.

Loni v září došlo k demontáži třiceti kusů těchto přenosných reklamních zařízení. Od té doby jich přibyly nízké desítky. Během posledního roku jich tak Technologie hlavního města řeší asi padesát.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu