• Načítám...
>

VOŠ a SPŠE Františka Křižíka má nejmodernější učebny

  • 3. října 2021,
  • 9:04,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

V samotném centru Prahy se nachází Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola elektrotechnická Františka Křižíka. Disponuje mnoha moderními laboratořemi pro praktickou výúku. Studenti zde, mimo jiné, mají k dispozici také multimediální učebnu anglického jazyka.

Reklama

"Nacházíme se nedaleko Václavského náměstí v ulici Na Příkopě. Adresa Na Příkopě 16 je sídlem Vyšší odborné školy a Střední průmyslové školy elektrotechnické Františka Křižíka. Já bych vás chtěl pozvat na krátkou prohlídku moderní školy jedenadvacátého století," zve Miloš Kodad, ředitel školy.

Škola se skládá ze dvou částí: VOŠ a SPŠE.

"Máme tady dva obory, a to obor elektrotechnika a obor informační technologie. Pokud si žáci devátých tříd zvolí obor informační technologie, tak celé čtyři roky je program studia dán. Pokud si zvolí obor elektrotechnika, volí si specializaci až ve třetím ročníku," konkretizuje Miloš Kodad, ředitel školy.

Studenti tak mají na výběr energetiku, zabezpečovací techniku, automatizaci nebo robotiku. Ta patří mezi oblíbené předměty.

"Využíváme tady Lego Mindstorms. Studenti, napříč všemi ročníky, jsou rozděleni do skupin. A oni, na základě zkušeností z programování, které mají i z předchozích ročníků, potom sestavují celý ten model úplně od základu, po jednotlivých částech. Takže aplikují znalosti ze strojnictví, z mechaniky. Potom naprogramují celý ten autonomní systém," vysvětluje Michal Dudek, učitel programování.

ANKETA 

Škola je vybavena moderními dílnami a laboratořemi. Nechybí ani audiovizuální učebna angličtiny.

"Ta výuka probíhá v podstatě tím způsobem, že žáci mají každý svůj počítač, mikrofon, videokameru. Zaměřujeme se na všechny klíčové kompetence, tedy mluvení, čtení, poslech," uvádí Renata Rottová, učitelka AJ.

"Určitě mě to baví. Je to lepší, než na základní škole nebo v jiných učebnách. Můžeme mluvit spolu tady, přes ty sluchátka, přes celou třídu. Nic nás tady neruší, žádné jiné, okolní zvuky," říká David Linx, student.

Škola má čtyři nově vybudované učebny, v rámci projektu Centra interaktivní výchovy. Jedna z nich, multimediální, sloužila taktéž pro online výuku. Další učebny jsou určeny pro výuku cizích jazyků, fyziky nebo 3D tisku.

"Tato učebna je vybavena takzvanými Sprouty, což jsou v podstatě počítače All In One, které mají na nástavci projektor a dole mají projekční plochu, která může být použita jak pro 2D snímání, to znamená jako skener, tak jako 3D snímač, tady, kde se to pak dá snímat 3D. Anebo se dá ta plocha prostě použít jako druhá plocha, na které se dá kreslit v grafických programech," popisuje Zbyněk Suchý, učitel.

"To byla tedy krátká exkurze po naší Vyšší odborné škole a Střední průmyslové škole elektrotechnické Františka Křižíka. Pokud chcete vidět více, přijďte se podívat na den otevřených dveří, nebo si prohlédněte naši 3D prezentaci. Budeme se těšit," doplňuje Miloš Kodad, ředitel školy.

Bližší informace, spolu s 3D vizualizací a termíny dnů otevřených dveří, najdete na internetových stránkách školy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu