• Načítám...
>

Pražští hasiči mají novou stanici

  • 1. října 2021,
  • 12:29,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Pražští hasiči se dočkali moderní centrální výjezdové stanice. Své zázemí zde najdou také potápěči. Areál stanice se v budoucnu rozroste o další objekty. Již v příštím roce začnou probíhat stavební práce na budově, která bude sloužit pro administrativu.

Reklama

Pražští hasiči se dočkali moderní centrální výjezdové stanice. Ta nahradila původní komplex dřevěných budov, který byl z roku 1942 a svou konstrukcí již dlouhá léta nevyhovoval potřebám hasičského sboru.

"Jsem velmi rád, že se podařilo společnými silami tady vybudovat takovouto hasičskou záchrannou stanici, která má zásahově poměrně velké území pod sebou. Hlavní město se zde podílelo tím, že ten pozemek s těmi historickými stavbami, které byly zbourány, v hodnotě roku 2013 to bylo 133 a půl miliónu korun, které město darovalo hasičskému záchrannému sboru a stát zde potom tedy postavil tuto hasičskou zbrojnici za téměř 400 miliónů korun," vysvětlil Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

"Hasičská stanice Holešovice bude hasičskou stanicí typu C. Bude zde sloužit dvacet šest hasičů. Tedy ten základní početní stav jednotky bude dvacet šest. Což bude představovat tři organizované výjezdy hasičů, tedy tři družstva, která budou moci, každé samostatně, vyjíždět na různé mimořádné události. K tomu tady budou mít samozřejmě speciální techniku jako žebřík, velkobjemovou cisternu a další, a další techniku," konkretizoval Luděk Prudil, ředitel HZS hl. m. Prahy.

Hasičská stanice v Holešovicích je dlouhodobě nejvytíženější hasičskou stanicí. I z toho důvodu zde najdou své zázemí také potápěči.

"Ty zde budou mít speciální zázemí. Jinak ta stanice má standardní prvky, stejné jako všechny ostatní. Specifická je tím, že je zde dostatek prostoru, a to jak v garážích, tak na dvoře. A proto tato stanice bude předurčena k tomu, že zde budou formovány záchranné odřady, které budeme posílat na operace jak v republice, tak do zahraničí," doplnil Luděk Prudil, ředitel HZS hl. m. Prahy.

Areál stanice se v budoucnu rozroste o další objekty. Již v příštím roce začnou probíhat stavební práce na budově, která bude sloužit pro administrativu. V příštích letech je v plánu vybudovat ještě objekt pro ředitelství Hasičského záchranného sboru hlavního města Prahy a počítá se i se sídlem záchranné služby.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu