• Načítám...
>

Ve Velké Chuchli opět běželi klusáci

  • 3. října 2021,
  • 15:13,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Po měsíci se do Velké Chuchle vrátily klusácké dostihy. Návštěvníkům nabídly, kromě sedmi dostihů, i další bohatý program.

Reklama

Sobotní odpoledne patřilo na dostihovém závodišti ve Velké Chuchli klusákům. Na návštěvníky čekalo celkem sedm dostihů. Jedním z nich byl Handicap Střední školy dostihového sportu a jezdectví. V napínavém závodu, na 1670 metrů dlouhé trati, zvítězil Tomáš Klvaňa. Ten prozradil, jak se se svým koněm Chesterem na dostihy připravuje.

"Vzhledem k tomu, že jsem zaměstnanec, tak je to vlastně má druhá práce. Takže, jak přijde člověk z práce, tak je hned kolem koní. Pokud ne každý, tak každý druhý den zapřahat. Prostě od rána do večera. Nejsou to třeba šachy, že si člověk zajde zatrénovat u stolu, ale musíte s těmi koni dělat za každého počasí," popsal Tomáš Klvaňa, jezdec.

Nechyběla ani například Cena Pražského zpravodaje, v rámci které se sešla absolutní elita českých klusáků. Jedná se o dostih, který se startoval z met. První tři koně vyběhli ze základní mety 2180 metrů. S absolutním přehledem, v tomto dostihu, vyhrál Zdeněk Škobis, který si tak připsal 165. vítězství klusáckých dostihů.

"Trénoval jsem ho, jako jsem ho trénoval ve třech letech, ve čtyřech letech i teď. Teď bude mít těžký měsíc, protože za čtrnáct dnů poběží 2800 metrů. To je ještě o 600 metrů delší. A přesně za měsíc, třicátého desátý, poběží zase 2800 metrů. Takže teď ho čeká těžký měsíc. Snad udržíme formu. Záleží také na počasí a na stavu dráhy," řekl Zdeněk Škobis, jezdec.

Další klusácké dostihy jsou na programu závodiště ve Velké Chuchli 30. října.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu