• Načítám...
>

Střední průmyslová zeměměřická škola slaví 70 let

  • 1. října 2021,
  • 17:30,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Střední průmyslová zeměměřická škola Praha v letošním roce slaví 70 let od svého založení. Škola, u příležitosti oslav výročí svého založení, zahájila výuku nového oboru.

Reklama

Střední průmyslová zeměměřická škola Praha v letošním roce slaví 70 let od svého založení. První studenti tu do lavic usedli v roce 1951. 

"Ta škola je od počátku průmyslovou školou, takže vyučuje především odborné předměty, které se zabývají měřením v terénu, zpracováním toho měření do podoby různých map a plánů, prací pro katastr nemovitostí. Je to úzce spjato s měřičskou technikou, kterou používáme. Takže v dnešní den můžete třeba venku vidět i ty historické přístroje, ale i ty nejmodernější, které používáme ve výuce," uvedl Jan Staněk, ředitel školy.

Jedním z nejmodernějších přístrojů je zcela nová robotická totální stanice.

"Která je zvláštní tím, že se natáčí sama za měřičem, který chodí s hranolem a měří jednotlivé body v terénu," upozornil Jan Staněk, ředitel školy.

Škola, u příležitosti oslav výročí svého založení, zahájila výuku nového oboru. K tomu se také váže změna názvu školy.

"Kromě geodézie a katastru nemovitostí se u nás otevírá gymnázium se zaměřením na geografii. Mění se i název školy. Takže nyní je to Střední průmyslová škola zeměměřická a Geografické gymnázium Praha," upozornil Jan Staněk, ředitel školy.

Škola je jediná svého typu v celé Evropě. O její absolventy je na trhu práce doslova rvačka a uplatnění mohou snadno získat třeba i v zahraničí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu