• Načítám...
>

Imaginárium rozproudí fantazii a dětskou hravost

  • 8. října 2021,
  • 8:41,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Imaginárium, Divadla bratří Formanů a jejich přátel, nabízí opravdu nevšední zážitek. Ve dvou patrech ti nejmenší popustí uzdu své fantazii a dospělí se vrátí zpět do dětských let.

Reklama

V areálu Pražské tržnice se nachází, návštěvníky velmi oblíbené, Imaginárium. Račte vstoupit do výtvarného a hravého světa Divadla bratří Formanů a jejich přátel, který zaujme smysly a zaručeně rozproudí fantazii. 

"Smysl té výstavy, úplně prapůvodní, byl v tom, že jsme zkrátka nechtěli, aby věci, které fungovaly na divadle a existovaly pro divadelní představení, speciálně třeba loutky a celý ten výtvarný svět dekorace, aby nějakým způsobem zanikl. Ta výstava vlastně recykluje krásné věci, které by skončily na smetišti, obrazně řečeno. A zároveň zve výtvarníky nebo autory ke spolupráci," vysvětlil Matěj Forman, spoluautor, koordinátor Imaginária.

Imaginárium není pouze výstavou, v rámci které si veřejnost prohlédne konkrétní vystavené objekty. Je spíše jakousi živou instalací, která návštěvníky zve ke hře. 

"V jednom pohledu vidím támhle u stolku sedět maminku se synkem hrát dámu, která je ale udělána z nějakých, jenom takových, nařezaných špalíčků.  Úplně primitivní desing, ale je to v prostředí, které je jakoby svým takovým pokojíčkem. Tady se houpou dvě děcka na koníčku nebo na ovečce. Kluk tady běhal včera s takovými těmi koníky pod zadek, do toho si někdo staví z kostek hrad, tady se hraje pexeso," upozornil Matěj Forman, spoluautor, koordinátor Imaginária.

Návštěvník objevuje ve dvou patrech Imaginária tajná zákoutí plná překvapení. Každý předmět probouzí fantazii a touhu vrátit se do dětských let. Zájemci mohou taktéž nahlédnout do tajů tvorby animací. A poté, co návštěvníci zažijí v Imagináriu mnohá dobrodružství, mohou relaxovat u břehů moře, které potěší nejen zrak, ale i sluch.

"My tam máme takové zvukové kulisy. Šumění moře, a tak dále. Já jsem to opravdu zažil pokaždé, když tam jdu, vidím někoho sedět, takhle trošku více jako stranou. A opravdu ho vidím jenom tak koukat a sedět," dodal Matěj Forman, spoluautor, koordinátor Imaginária.

Imaginárium nabízí vyloženě hravý zážitek. Samozřejmě je však nutné se k vystaveným předmětům chovat ohleduplně, aby dále mohly rozvíjet fantazii u co největšího množství návštěvníků. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu