• Načítám...
>

Díky studentům vzniklo centrum Next Zone

  • 7. října 2021,
  • 23:04,
  • PRAHA,
  • Lenka Castillo

Smíchovská střední průmyslová škola a gymnázium otevřela nové prostory za účelem pořádání událostí pro technologicko-startupovou komunitu i partnery školy. Za vznikem coworkingového centra Next Zone stojí bývalí studenti školy a podpora hlavního města, které do oprav školních prostor investovalo dvanáct miliónů korun.

Reklama

Původně to byly staré, nepoužívané dílny a šatny Smíchovské střední průmyslové školy a gymnázia. Dnes je zde, po jejich přestavění, pozoruhodné coworkingové centrum Next Zone.  Za jeho vznikem stojí obdivuhodná práce bývalého studenta s kolegy, a také podpora hlavního města.

"Studenti pražských průmyslovek i studenti učilišť si jednoznačně zaslouží naši podporu. Jinak se těžko změníme z té levné montovny na mozkovnu a zemi, kde se dělá ta produkce s vysokou přidanou hodnotou. Tento projekt je jedním z příkladů toho, kdy město podpořilo studentskou iniciativu, kterou vlastně podpořilo i vedení školy. Za to já jim děkuji. Je vidět, že tady na Smíchovské SPŠ a gymnáziu se skutečně starají o budoucnost svých absolventů," zdůraznil Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

"Mojí hlavní motivací je tady opravdu udělat místo, na kterém se budou moci lidé potkávat. Lidé ze startupové komunity, lidé z technologické komunity, protože tento prostor, tady v Praze, prostě zatím moc neexistuje a chtěli bychom ho zpřístupnit," vysvětlil Petr Štěpánek, spoluzakladatel Next Zone.

Prostor je od základu navržen pro pořádání profesionálních fyzických i virtuálních eventů. S přilehlými dílnami Maker Space, tak nabízí zázemí startupům studentů Smíchovské SPŠ a gymnázia i ostatních pražských škol. Toto je jeden z nich. Startup, který právě běží. Studenti vyvíjejí originální raketový motor tak, aby stroj mohli vystřelit do výše sto dvaceti kilometrů.

"Next Zone je specifická tím, že skutečně s projektem, s těmi dispozicemi, jak ty prostory mají vypadat, právě přišla studentská skupina. Podle jejich návrhu jsme všechno realizovali," vysvětlil Vít Šimral, radní hl. m. Prahy.

"Je to o tom, že ti studenti jsou zapojeni do chodu školy už v té době, kdy studují tady na té škole. A pak zapomínají odejít, jak říkají někteří. Začnou tady něco budovat a vytvářet. Petr Štěpánek, který vytvořil ten projekt coworkingového centra, je jeden z nich," doplnil Radko Sáblík, ředitel SSPŠ a gymnázia.

Next Zone není jenom o fyzických nebo virtuálních eventech. Je o propojování lidí z rozličných oborů, o inspiraci a vzdělávání lidí. Motivuje a podporuje lidi napříč věkovými kategoriemi.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu