• Načítám...
>

S Lítačkou se na sdíleném kole svezete zdarma

  • 11. října 2021,
  • 13:23,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Praha připravila pro cestující MHD novinku v podobě propojení sdílených kol s Pražskou integrovanou dopravou. Každý majitel, elektronické předplazní jízdenky pro hlavní město, bude moci využít zdarma prvních 15 minut jízdy na sdíleném kole. Pokud se pilotní provoz tohoto projektu osvědčí, plánuje v něm hlavní město pokračovat i nadále.

Reklama

Praha spustila pilotní projekt propojení sdílených kol s Pražskou integrovanou dopravou. Každý majitel, elektronické předplatní jízdenky pro hlavní město, bude moci využít zdarma, až čtyřikrát denně, prvních 15 minut jízdy na sdíleném kole.

"Znamená to, že si můžeme tady v Praze užít vlastně stejného benefitu, jako bývá, zcela běžně, v zahraničních velkoměstech. To propojení těch sdílených kol s MHD je věc, která tady dříve nebyla. Nicméně na určitý druh té dopravy, třeba tady, na nějaké kratší přesuny po centru. Tady jsme na místě, kde třeba tramvaje moc nejezdí a vlézt do metra se nevyplatí na kratší úseky. Takže myslím si, že na tyto věci, například, je to výborné," uvedl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

"Je to přidaná hodnota pro cestujícího MHD, který dojede někam na stanici metra či tramvajovou zastávku a odtamtud už nemá další spojení. Nebo může se, už v rámci blízkosti svého domova, práce, školy dopravit tu poslední míly, těch posledních sto metrů na kole. Tak to beru, že je to vlastně další služba, kterou budeme našim zákazníkům nabízet," popsal Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Pro využití této služby stačí mít elektronickou předplatní jízdenku, nahranou na kartě Lítačka, v mobilní aplikaci PID Lítačka, na platební kartě nebo Inkartě Českých drah a mít staženou aplikaci jednoho z poskytovatelů sdílených kol.

"A pak jednoduchým přihlášením se přihlásíte ke svému účtu PID Lítačka pomocí emailu. To znamená, že využijete tuto možnost, když máte předplatný kupon pro cestování v Praze. Takže jenoduchým propojením. V případě potřeby je jednoduchý návod i na našich webových stránkách: pid.cz," vysvětlil Petr Tomčík, ředitel ROPID.

Pokud se pilotní provoz tohoto projektu osvědčí, plánuje v něm hlavní město pokračovat i nadále.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu