• Načítám...
>

Matásek, Chmela či Ruml. Který je Šťastný vyvolený?

  • 14. října 2021,
  • 14:51,
  • PRAHA,
  • Marek Tereba

"Děkuji za další zážitek, který v případě Divadla Verze opětovně koření mj. radost z toho, že komedii ze života je možné naservírovat takto záživně, s nepodbízivou noblesou, bez hluchých a laciných pasáží." Takto hodnotí hru, Šťastný vyvolený z repertoáru Divadla Verze, diváci. My jsme rozhodně u této komedie nesměli chybět a vám přinášíme exkluzivní pozvánku.

Reklama

Linda Rybová, Jana Janěková a David Matásek s Igorem Chmelou či Matoušem Rumlem. Toto hvězdné obsazení uvidíte ve hře Divadla Verze, Šťastný vyvolený. Těšit se můžete na komedii od francouzského autora Erica Assouse. 

"Představení Šťastný vyvolený je, stručně řečeno, o jednom takovém večírku, kde se setkají, po delší době, takoví přátelé. Jedna z těch osob, toho večírku, se bude vdávat a bere si osobu, člověka, který má poměrně nekofortní a nekomforní, řekněme, společensko-politické názory," nastínil Igor Chmela, herec.

"A to se stane vlastně takovým zdrojem, takových hádek během toho večírku. A odkrývá to takové otázky, které jsou poměrně zajímavé, na půdorysu nějaké vlastně komedie konverzační," dodal Igor Chmela, herec.

"Zajímavé je, že vlastně už jsem na tom měla spoustu lidí, různé věkové kategorie, včetně svých studentů a dokázali se potom o té situaci, která tam vznikne, bavit třeba hodinu a půl vkuse, jak by to řešili oni, kdyby k tomu došlo. Takže to mi přijde vlastně strašně dobrý, že to je vtipný, zábavný, ale zároveň to rozkrývá něco, co se nějak dotýká nás všech a nějakých společenských postojů," uvedla Jana Janěková ml., herečka.

Na jevišti se potkávají, jako bývalí milenci Charline a Jeff, v reálném životě jsou ale již roky manželé. Mezi Janou Janěkovou a Igorem Chmelou to jiskřilo nejen při hře, ale také při našem natáčení. 

Jaké je to se potkávat doma i pak takto večer na jevišti?

"Je to fajn. Tím, že vlastně já jsem i produkční a vlastně to trošku řídím, tak pak toho Igora řídím i doma. A myslím, že na něho je to náročné a on teď, jak vlastně má ten svůj projekt, tak naopak zase po mně chce, abych já pracovala doma, tak v tomto směru je to náročné. Ale pořád to stojí za tu svobodu, že si můžete dělat co chcete," konstatovala Jana Janěková ml., herečka.

Projekt Igora Chmely, který zahrnuje krátký film a nové představení Divadla Verze, můžete podpořit i vy. Veškeré informace najdete na stránkách barcarole.cz. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu