• Načítám...
>

Nová kampaň má přilákat turisty do Prahy

  • 12. října 2021,
  • 15:25,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Oslovit bonitnější klientelu a přilákat ji k návštěvě metropole. To je cíl nové kampaně Prague City Tourism a hlavního města. Ta byla spuštěna v těchto dnech a podílí se na ní také Letiště Václava Havla Praha nebo Asociace hotelů a restaurací České republiky.

Reklama

Hlavní město, ve spolupráci s Prague City Tourism, spouští novou, podzimní a zimní kampaň. Jejím cílem je posílit cestovní ruch v metropoli a především oslovit bonitnější klientelu. 

"Chceme přilákat zahraniční, speciálně tedy evropské turisty do metropole. Cílíme primárně na turisty, kteří do Prahy přijedou za kulturou a kvalitními službami. Nikoli do Prahy, jako do levné destinace, kam se přijedou opít," zdůraznila Klára Malá, tisková mluvčí Prague City Tourism.

"Praha tedy opravdu se aktivně snaží cílit na kultivovavou, kulturní klientelu, která přijede vícekrát, zůstane v hotelech, využije služby jak gastronomických zařízení, ale tak i kulturních institucí. A chceme se tím hlavně zbavit té nálepky levné, alkoholové destinace," vysvětlila Hana Třeštíková, radní hl. m. Prahy.

Náklady na kampaň se pohybují kolem čtyřiceti miliónů korun. Mimo hlavního města a Prague City Tourism se na ní podílí také například Letiště Václava Havla Praha nebo Asociace hotelů a restaurací České republiky.

"Jde tedy o on-line kampaň. Cílíme na Google, Facebook, Instagram a YouTube. Zároveň to hlavní logo nebo ten hlavní claim je Stay in Prague. Vytvořili jsme i novou microsite StayinPrague.eu, kde se snažíme pracovat s tím Stay in, což v době covidové bylo Stay Safe, Stay Home, a tak dále. Tak teď právě naopak chceme lákat návštěvníky Stay in Prague," dodala Hana Třeštíková, radní hl. m. Prahy.

Kampaň startuje v těchto dnech a potrvá do 31. prosince.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu