• Načítám...
>

Praha zainvestuje do vybavení dobrovolných hasičů

  • 15. října 2021,
  • 13:12,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Pražští zastupitelé schválili koncepci dovybavení jednotek SDH. Týká se to například zásahových obleků, přileb, ale i potřebné techniky. Schválená koncepce platí pro roky 2022-2026 a všechny jednotky SDH, v hlavním městě, si mezi sebou rozdělí každoročně částku 50 až 60 miliónů korun.

Reklama

Pražští zastupitelé schválili koncepci dovybavení jednotek SDH. Konkrétně se tento projekt týká zásahových jednotek, které často vyjíždí k dopravním nehodám, požárům a dalším událostem.

"Máme jich v Praze hned třicet šest a jsou dlouhodobě neodmyslitelnou částí pražského integrovaného záchranného systému. Takže jsme dnes rozhodli o koncepci dovybavení těchto jednotek technikou požární, ale i třeba takovými věcmi jako jsou zásahové obleky. Takový zásahový oblek třeba stojí osmdesát pět tisíc korun, přilba stojí kolem dvanácti, patnácti tisíc korun. Nejsou to levné věci a vy jim musíte dát stejné vybavení, jako mají profesionální hasiči, když je posíláte někam k ohni," vysvětlil Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Týká se to ale také potřebné techniky. Například hasičských vozů. Schválená koncepce platí pro roky 2022-2026 a všechny jednotky SDH, v hlavním městě, si mezi sebou rozdělí každoročně částku 50 až 60 miliónů korun.

"My máme v té koncepci jasně dáno, která jednotka, v kterém roce, by měla obdržet kupříkladu nový hasičský vůz, která jednotka by měla dostat cisternu. Jsem rád, že se nám nakonec dostali tam i menší vozy typu Transit tak, aby ty jednotky mohly třeba jezdit i na různá  školení. Nesmíme zapomínat, že tyto jednotky také plní preventivní činost v Praze. Potkáváme je kupříkladu jako dozor při různých kulturních, sportovních, společenských akcích. A také je tu preventivní činnost," popsal Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Hlavní město dobrovolné hasiče podporuje dlouhodobě, a to také formou investic do nových hasičských zbrojnic. Jedna taková byla v letošním roce otevřena například v Satalicích.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu