• Načítám...
>

V Březiněvsi vítali občánky

  • 18. října 2021,
  • 15:32,
  • PRAHA,
  • Věra Dušková

Po dvou letech se v městské části Praha – Březiněves opět konalo tradiční vítání občánků. Sál praskal ve švech a všichni si radostnou událost jaksepatří užívali.

Reklama

Po nucené přestávce, zaviněné pandemií, se v Březiněvsi sešli rodiče se svými dětmi, aby se zúčastnili vítání občánků. Účast byla velkolepá.

„My jsme samozřejmě šťastní, že můžeme tuhle akci udělat. A že potom, když za nějaká léta se lidé podívají do kroniky a uvidí co bylo, jak bylo, jak se podepisovali, je to nádherná věc,“ zdůraznil Jiří Haramul, starosta MČ Praha - Březiněves.

Svoji stránku v kronice bude mít i malý Davídek, syn březiněvského zastupitele Davida Alberta.

„Vítání občánků v Březiněvsi pro nás znamená moc, že jsme mohli malého přihlásit do komunity v městské části, která pro nás tady dělá hodně,“ konstatoval David Albert, zastupitel MČ Praha - Březiněves.

„Jsme tady deset let a za poslední léta se tady toho hodně změnilo k lepšímu, takže teď je to tady perfektní bydlení,“ dodala manželka Davida Alberta, zastupitele MČ Praha - Březiněves.

Kromě vlastní stránky v kronice si uvítaní občánkové odnesli i dárek, který by je měl provázet celý život.

„Jako dáreček dostali strom života ve zlatě vypracovaný. Tak, aby měli památku,“ konkretizoval Jiří Haramul, starosta MČ Praha - Březiněves.

Městská část snad bude mít pro malé občánky, v dohledné době, ještě jeden dárek.

„Popřál bych jim to, aby se nám podařilo zajistit finanční prostředky na výstavbu nové základní školy, kterou máme již vyprojektovanou,“ upozornil Jiří Haramul, starosta MČ Praha - Březiněves.

„Aby nová generace nemusela dojíždět po Praze a mohla studovat nebo vzdělávat se v rámci naší městské části, která se bouřlivě rozvíjí,“ doplnil David Albert, zastupitel MČ Praha - Březiněves.

Rychlý rozvoj městské části ale neznamená, že by postrádala příjemnou vzájemnost komunitního života. K tomu jistě přispívají i takové akce, jako je právě vítání občánků.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu