• Načítám...
>

Praha otevře nové P+R parkoviště, přibydou modré zóny

  • 22. října 2021,
  • 11:10,
  • PRAHA,
  • Marek Tereba

Ke dvaceti parkovištím typu Park and Ride, tedy 'zaparkuj a pokračuj' městskou hromadnou dopravou, přibydou v Praze další. Ta přinesou velkou úlevu řidičům, přijíždějícím hlavně po dálnicích D8, D10 či D11.

Reklama

Pro řidiče, přijíždějící za prací do hlavního města, je to dobrá zpráva. V Praze se otevřou další P+R parkoviště. 

"Ke konci roku chystáme zprovoznění dvou parkovišť. Nejpozději na přelomu roku. Jedná se o téměř tisíc parkovacích míst. Osm set osmdesát na Černém Mostě, parkoviště hned naproti stanici metra, které je propojeno i lávkou se stanicí metra," upozornil Adam Scheinherr, náměstek primátora.

Parkoviště na Černém Mostě bude zařazeno do tarifní zóny 1, to znamená, že za den parkování zaplatí řidiči 50 korun. Nová místa se otevřou také v Hostivaři. Parkoviště Hostivař 3-sever, kde zaparkuje až 78 vozidel, zpoplatněné nebude. 

"Chystáme okolo dvou desítek P+R parkovišť, od malých až po velká. Ve stádiu stavby, téměř, je například parkoviště u Nových Butovic, u metra Nové Butovice, kde má vzniknout asi dvě stě šedesát parkovacích míst," konkretizoval Adam Scheinherr, náměstek primátora.

V Praze zároveň vzniknou, z iniciativy městských částí, další modré zóny. V Praze 6 jde o oblasti Sídliště Baba, okolí Libockého rybníka. V páté městské části přibydou modré pruhy v oblasti Švahova, Zlíchova, Starých Hlubočep nebo Barrandova. Nová parkovací místa v modré zóně vzniknou také u ruského velvyslanectví v Korunovační ulici. A to díky vypořádání s Ruskou federací a jejím velvyslanectvím po kauze ricin. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu