• Načítám...
>

Praha chce povinné testování ve školách

  • 25. října 2021,
  • 15:27,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Některé pražské základní a střední školy zůstanou tento týden zavřené. Prodloužením podzimních prázdnin tak reagují na zhoršující se pandemickou situaci ve školách. Tou se bude hlavní město zabývat i v dalších dnech.

Reklama

V pražských školách se zhoršuje pandemická situace. Některé základní a střední školy z toho důvodu prodloužily podzimní prázdniny. Děti si tak mohou užívat volný celý tento týden.

"A my se pochopitelně snažíme co nejaktivněji zajistit to, aby v průběhu zbytku školního roku, už k těm výpadkům ve vyučování, došlo v co nejmenší míře. Z toho důvodu máme jednání s Asociací krajů ČR s ministerstvem školství a ministerstvem zdravotnictví o tom, jak dále postupovat, jaká další režimová opatření by bylo vhodné ve školách zavést," uvedl Vít Šimral, radní hl. m. Prahy.

Hlavním požadavkem pražského magistrátu je opětovné testování ve školách a zároveň zavedení režimových opatření a úpravy karanténích opatření.

"Už jsme dosáhli toho, že byla tedy zkrácena ta karanténa pro žáky ze čtrnácti na pouhých sedm dnů. A zároveň bychom chtěli jednat o tom, zda by tedy skutečně nešlo, v rámci těch režimových opatření, změnit ten styl karantény na tu karanténu takzvanou žloutenkovou. To znamená, že se děti, které nejsou pozitivně testované, běžně nadále i v té karanténě účastní vyučování, ale nejsou prostorově a časově odděleny od zbytku toho kolektivu. To znamená, že by třeba začínali hodiny o půl hodiny později a pohybovali se jenom v ráci těch uzavřených homogenních kolektivů, v některých vybraných prostorách školy," doplnil Vít Šimral, radní hl. m. Prahy.

Vedení metropole bude dále jednat o navýšení počtu proplácených testů a jejich uvolnění ze skladu státních hmotných rezerv. Zavedení pravidelného testování od 1. listopadu je, podle radního Víta Šimrala, nejlepší možné preventivní opatření, které povede k zamezení šíření nemoci covid-19.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu