• Načítám...
>

Milostivé léto pomůže lidem v exekuci

  • 26. října 2021,
  • 12:17,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Lidé, na které je uvalena exekuce kvůli dluhu vůči některé z městských firem, budou moci využít takzvaného milostivého léta. Během tříměsíčního období se tak svého závazku mohou zbavit za velmi výhodných podmínek. V Praze se to týká dluhů například u Dopravního podniku, Pražské plynárenské, PRE, ale i městských částí. Hlavní město za tímto účelem spouští kampaň, která má za úkol dlužníky o milostivém létu a možnosti splacení svých dluhů bez jakéhokoli příslušenství informovat.

Reklama

Tři měsíce mohou lidé, na které je uvalena exekuce kvůli dluhu vůči některé z veřejnoprávních společností, využít takzvaného milostivého léta. Svého závazku se tak mohou zbavit za velmi výhodných podmínek. 

"Jsem hrozně rád, že Praha se toho chopila velmi aktivně a to tím způsobem, že vyzvala nebo požádala tyhle městské firmy, aby komunikovaly se svými dlužníky a řekly jim o této příležitosti, o této možnosti, protože tato příležitost je dočasná, na rozdíl od jiných legislativních úprav. Začíná 28. října a končí 28. ledna," řekl Patrik Nacher, zastupitel hl. m. Prahy. 

"Ta základní informace, kterou by lidé měli mít, pokud mají dluh u veřejnoprávní instituce, tak kontaktovat exekutora. Tomu exekutorovi zaslat doporučený dopis, to znamená ověřeným způsobem a požádat jej o vyčíslení toho dluhu, na účet exekutora uhradit tu jistinu + poplatek 908 korun a do toho doporučeného dopisu je důležité, aby každý dlužník napsal, že využívá tzv. milostivé léto," řekla Hana Marvanová, radní hl. m. Prahy. 

V Praze se to týká dluhů například u Dopravního podniku, Pražské plynárenské, PRE, ale i městských částí. Hlavní město za tímto účelem spouští kampaň, která má za úkol dlužníky o milostivém létu a možnosti splacení svých dluhů bez jakéhokoli příslušenství informovat.

"My chceme za Prahu udělat vše pro to, aby se o této šanci dozvědělo co nejvíce lidí, kterých se to týká. Navázali jsme spolupráci s Člověkem v tísni, spouštíme v současné době rozsáhlou informační akci a zde před vámi je informační leták, který jsme zpracovali ve spolupráci právě s Člověkem v tísni," řekla Hana Marvanová. 

Leták bude k dispozici nejen v online prostředí, ale také například v MHD, na úřadech práce, úřadech městských částí a podobně. Magistrát i organizace Člověk v tísni navíc plánují spuštění informační linky, kde budou všem zájemcům poskytnuty veškeré informace i pomoc s tím, jak postupovat. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu