• Načítám...
>

Slovenský dům ožil výstavou Moniky Sabo

  • 27. října 2021,
  • 14:19,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Tvorím, teda som. To je název výstavy slovenské malířky Moniky Sabo. Čtyřicet jejích výtvarných děl je v těchto dnech k vidění ve Slovenském domě v Praze.

Reklama

Čtyřicet obrazů malířky Moniky Sabo je k vidění v prostorách Slovenského domu v Praze. Výstavu pod názvem Tvorím, teda som mohou návštěvníci zhlédnout do 17. listopadu.

"Moje tvorba vypráví mnoho příběhů, názorů, snů a životních postojů, takže tvořím to, co cítím, to co vnímám, jak se cítím a určitě se tu najdou díla, která jsou ovlivněná určitou domestikací, tím jak vyrůstáme a žijeme v nějakém společenstvu a nebo v rodině, která má nějaký názorový systém," řekla Monika Sabo, malířka.

"Výtvarné umění obohacuje člověka, dá mu myšlenky k zamyšlení, upozorňuje na to, že svět je stále pěkný, i když je smutný a svět je smutný, i když je pěkný, upozorní na filosofické uspořádání světa, ale zároveň na takové obyčejné jednoduché úrovni, jako jsou vztahy, jako je láska mezi mužem a ženou. Ona to umí podat nesmírně krásným způsobem a samozřejmě těží z těch krás expresionismu," řekl Ľuboslav Moza, kurátor výstavy.

Slavnostní vernisáž přilákala do Slovenského domu desítky milovníků umění.

"Ta výstava pro nás představuje jistý česko - slovenský moment tím, že sice autorka je ze Slovenska, ale obě její děti působí tady v Praze, dcera hraje v muzikálech a seriálech, takže ta rodina je rozkročená přes řeku Moravu mezi Slovensko a Česko," řekl Vladimír Skalský, ředitel Slovenského domu. 

Mimo výstavy Moniky Sabo láká Slovenský dům i na další zajímavý program. Do konce letošního roku se tu uskuteční hned několik zajímavých akcí. Kromě výstav tu proběhnou také workshopy či koncerty.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu