• Načítám...
>

Primátor jednal s tchajwanským ministrem zahraničí

  • 28. října 2021,
  • 16:45,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Tchajwanský ministr zahraničí Joseph Wu zavítal do Prahy. Mimo jiné navštívil i primátora hlavního města Prahy, Zdeňka Hřiba.

Reklama

Do Prahy zavítal tchaj-wanský ministr zahraničních věcí, Joseph Wu. V rámci své návštěvy se sešel s primátorem hlavního města Prahy, Zdeňkem Hřibem. 

"Já jsem poděkoval za nejrůznější spolupráci v mnoha oblastech, kterou teď máme s Tchaj-wanem a s městem Tchaj - pej, které je naším partnerským městem. My jsme například obdrželi od tchaj-wanské strany celou řadu pomůcek pro pražské školy, ať už to byly robotické paže nebo spektrální analyzéry, které jsou teď používány na středních odborných školách v Praze," řekl primátor hl. m. Prahy, Zdeněk Hřib. 

Na tiskové konferenci po jednání obou aktérů byla zhodnocena dosavadní spolupráce a blíže představeny byly i aktuálně probíhající projekty. Jednání se týkalo mimo jiné i otevření přímého leteckého spojení mezi Prahou a Tchaj-Pejí. 

"To je záležitost, která je teď pochopitelně s ohledem na útlum turistického ruchu kvůli pandemii Covid-19 poněkud problematická, ale jakmile se ta záležitost s covidem nějakým způsobem vrátí do standardních mezí, tak pochopitelně tohle téma bude opět řešeno," řekl Zdeněk Hřib. 

V rámci spolupráce je taktéž v procesu i poskytnutí dvou luskounů do pražské Zoo. Primátor hlavního města věří, že bude partnerství mezi Prahou a Tchaj-wanem dále pokračovat.

"My máme řadu rozjetých projektů, třeba v oblasti cirkulární ekonomiky nebo reakce na klimatické změny a celé řady dalších oblastí. To znamená, že ty oblasti se často týkají třeba toho, že studenti z Prahy budou prezentovat své projekty na science fair na Tchaj-wanu a další projekty zaměřené i na mladé lidi. Já jsem přesvědčen, že ta spolupráce docela určitě bude pokračovat," řekl Zdeněk Hřib. 

Primátor v rámci setkání ministrovi předal i pamětní minci, na které byl vyobrazen pražský orloj. V závěru vyjádřil Zdeněk Hřib podporu členství Tchaj-wanu ve Světové zdravotnické organizaci.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu