• Načítám...
>

Ve Velké Chuchli se jel poslední závod sezóny

  • 17. listopadu 2021,
  • 18:06,
  • PRAHA,
  • Lucie Sinková

17. listopadu bylo na pražském závodišti ve Velké Chuchli pěkně živo. Konal se tu poslední dostihový den v tomto roce! Návštěvníci si užili celkem sedm klusáckých dostihů. Na programu byl závod PRAHA TV a jela se také Velká cena Sametové revoluce hlavního města Prahy, kterou vyhrál žokej Zdeněk Škobis a kůň Pamino.

Reklama

Konec sezóny byl na pražském závodišti ve Velké Chuchli ve znamení sedmi klusáckých dostihů. Vyvrcholením byla Velká cena Sametové revoluce hlavního města Prahy.

"Magistrát hl. m. Prahy podporuje klusácký dostihový sport dlouhodobě a celoročně. Na tento dostihový den jsme získali grant od Magistrátu hl. m. Prahy a díky této podpoře se tento dostihový den může vůbec uskutečnit," řekla Soňa Froňková, předsedkyně Českého klusáckého svazu. 

Závodištěm se v rámci Velké ceny Sametové revoluce prohnalo celkem 9 elitních klusáků. Byli mezi nimi i dva účastníci derby.

"Je to dostih na 2180 metrů pro tříleté a starší klusáky, kteří v letošní sezóně dosahovali nejlepších časů," řekla Soňa Froňková. 

"Měl jsem špatné číslo, 6 je samozřejmě velmi nevýhodné číslo, protože ty koně, které jdou z první řady, tak vás zavřou a vy jste zavřený jako u bariéry a musíte si vytvořit pozici na ten závěrečný finiš," řekl Zdeněk Škobis, žokej.

To se ale žokeji Zdeňku Škobisovi povedlo a tak se svým koněm, kterému říká Pamino, vyhrál. Dokonce už poněkolikáté v řadě. 
A jako tradičně se jel i závod naší televize. I tentokrát se jednalo o mezigenerační souboj.

"Dostih televize Praha je jeden z dostihů, které jsou vyhrazeny pro klusáky plemene francouzský klusák, je to seriál dostihů v průběhu celé dostihové sezóny," řekla Soňa Froňková. 

"Jak se Vám dnes jelo? V čem to bylo náročnější, než třeba jindy?"

"Dnes se jelo fakt dobře, ale ten kůň měl od začátku sezóny obrovský problém, chyběl mu kus kopyta. Poslední dva dostihy je to už ale dobré a dnes to bylo super. Jsem spokojený," řekl Mykola Volf, žokej

První dostih, na který se příznivci klusáků mohou těšit, je naplánován na 16. dubna příštího roku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu