• Načítám...
>

Planetárium promítá film pro děti

  • 29. listopadu 2021,
  • 13:31,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

V pražském Planetáriu byl představen úplně první animovaný film určený pro promítání na kupoli planetária. Snímek pod názvem 3, 2, 1, start pojednává o cestě do vesmíru a přiblížit ji má hlavně těm nejmenším.

Reklama

3 - 2 - 1 start! To je název nového animovaného filmu, který je určený pro promítání na kupoli planetária.

"Je to o touze člověka, ale nejen o touze člověka, objevovat vesmír. Ten náš hlavní hrdina křeček Elon žije na smetišti, kde je sice nejchytřejší, ale je mu to houby platné, protože krysy, které tam žijí spolu s ním, ho neberou moc vážně. A tak jednou, když za jeho domeček spadne robot z oběžné dráhy, začne přemýšlet o tom, jak by toho robota vrátil zpět, jak se dostat na oběžnou dráhu a celý ten film provádí různými pokusy, jak dostat člověka nebo jakoukoli jinou živou bytost do vesmíru," řekl Jakub Rozehnal, ředitel planetária.

Na slavnostní premiéře v pražském Planetáriu nechyběli ani všichni tvůrci, kteří se na realizaci tohoto unikátního filmu podíleli.

"S kosmickými lety a především s těmi pilotovanými kosmickými lety je spojeno spousta takových dezinformací a mýtů. My bychom potřebovali už od té nejmladší generace začít ukazovat, jak to ve skutečnosti je. Že zkrátka takové normální letadlo jen tak nevyletí na oběžnou dráhu, že horkovzdušný balón nestačí, ale že je potřeba úplně nových technologií, které vás na tu oběžnou dráhu na ty potřebné rychlosti dostanou," řekl Jan Spratek, spoluautor scénáře.

Film 3 - 2 - 1 start! promítá pražské Planetárium vždy o víkendu a to i několikrát denně. Vidět ho tak mohou návštěvníci během své exkurze.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu