• Načítám...
>

V Újezdu vysázeli desítky nových stromů

  • 21. listopadu 2021,
  • 17:04,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Čtyřicet nových stromů vysázeli v pražském Újezdu. Městská část na ně získala dotaci od Magistrátu hlavního města. Na výsadbě se podíleli i místní obyvatelé.

Reklama

Městská část Praha Újezd je zase o něco zelenější. V nedávných dnech tu vysázeli celkem 40 nových stromů. Z toho téměř polovinu tvoří habry. Vysazeny byly ale i další druhy.

"Vymysleli jsme si, že sem umístíme duby, buky a nějaké jeřabiny. Vedlo nás k tomu to, že jsme získali finanční prostředky od Magistrátu hl. m. Prahy ve výši asi 540 tisíc korun a tato lokalita proto, protože je to významná lokalita poblíž Milíčovského lesa, která je v ochranném pásmu a rozhodli jsme se proto, protože je to potřeba to tady nějakým způsobem zalesnit," řekl Václav Drahorád, starosta MČ Praha - Újezd. 

Několik stromů bylo vysázeno také v dalších lokalitách Újezdu. S výsadbou pomáhala nejen zahradnická firma, ale i sami obyvatelé, kteří sázení stromů iniciovali.

"Navrhl jsem místnímu výboru, naší organizaci, abychom vysadili stromy, aby trochu zkrášlili to naše prostředí v Újezdu a v okolí, V Kateřinkách. Starosta mi vyšel okamžitě vstříc, hrozně si toho vážím a jsem moc rád, že přišlo tolik lidí na pomoc," řekl Boris Malocki, obyvatel MČ Praha - Újezd. 

"Jsem rád, že se zapojili místní dobrovolníci, samozřejmě i z řad zastupitelů naší městské části a hlavně i děti. Baví je to a jsem rád, že přišly. Samozřejmě těch ploch tady máme hodně, takže není na škodu, kdybychom v příštím roce vysázeli další," řekl Václav Drahorád. 

Pro dobrovolníky, kteří pomáhali se sázením, bylo v hasičárně připravené drobné občerstvení a nechybělo ani večerní opékání buřtů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu