• Načítám...
>

Praha žádá opětovné zavedení proplácení PCR testů

  • 22. listopadu 2021,
  • 14:56,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Praha žádá znovuzavedení systému proplácení PCR testů školám. Podobně tento systém fungoval už na jaře letošního roku. Podle vedení hlavního města je tato metoda testování účinnější a efektivnější.

Reklama

Pražští radní zaslali formou otevřeného dopisu žádost vládě o zavedení systému proplácení PCR testů školám. Podle vedení magistrátu je tato metoda testování efektivnější a přesnější.

"Zatímco tedy to plošné antigenní testování chápeme jako nějakou první screeningovou bariéru pro to, abychom skutečně dosáhli toho, že pozitivity u testů mezi tou dětskou populací bude v Praze co nejméně, PCR nadále preferujeme jako aktivnější řešení, jako aktivnější a bezpečnější řešení. Z toho důvodu bychom se rádi dostali do stejného stavu, jako byl na jaře, to znamená že budou PCR testy propláceny školám v té ceně 200 korun za kus," řekl Vít Šimral, radní hl. m. Prahy.

Podobně to fungovalo například na jaře letošního roku. Vedení metropole tak reaguje na žádosti nejen škol, ale také jejich zřizovatelů, kteří upozorňují na vážnost pandemie a její dopady na školství.

"Míra nákazy je ve školách specificky v té věkové kategorii 6 až 18 - 12 až 15 je výrazně vyšší, než v té obecné populaci. Z toho důvodu tedy bohužel děti působí jako přenašeči koronaviru nejen do školy, ale i mezi své rodinné příslušníky a následně mezi své kamarády. Proto je třeba udělat co nejvíce pro to, abychom zabránili tomu dalšímu možnému lockdownu a uzavírání škol," řekl Vít Šimral. 

Z toho důvodu bylo také na základních a středních školách opět nařízené pravidelné testování všech dětí i učitelů. Pokud by vláda žádosti hlavního města vyhověla, mohlo by se už po vánočních prázdninách na školách testovat metodou PCR testů. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu