• Načítám...
>

Představení Princové jsou na draka potěšilo pražské děti

  • 28. listopadu 2021,
  • 22:33,
  • PRAHA,
  • Marek Tereba

Dnes již tradiční filmovou pohádku Princové jsou na draka a hity Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře zná snad každý. Dětským divákům se ale snaží příběh filmu představit i na prknech, která znamenají svět. Jaké to je hrát pro nejmenší publikum jsme se zajeli s kamerou podívat.

Reklama

Nezapomenutelné hity dvojice Svěrák a Uhlíř a k tomu veselé kulisy ve všech možných barvách. V takovém duchu se nese představení Princové jsou na draka. Určené je pro ty nejmenší diváky.

"Ty děti jsou strašně dobré v tom, že jsou takové upřímné. Když je to nebaví, tak si povídají a ruší a když je to baví, tak jsou potichu a je to super. Jsou takové upřímné oproti dospělým divákům, kteří se zasmějí, i když to třeba není úplně ono, takže já to mám hrozně ráda," řekla Eva Přívozníková, herečka. 

Představení sice nese stejný název jako film, těšit se ale můžete na trochu jiné provedení. 

"Vždy když se dělá nějaká dramatizace na divadlo, tak se to samozřejmě musí upravit, protože to není film, ta kamera má možnosti různých triku, střihů a to my tady nemůžeme. Takže se to samozřejmě upravit musí, aby to na tom divadle fungovalo. Úpravy tam nějaké samozřejmě jsou, ale myslím si, že se to povedlo velmi dobře. Diváci to kvitují s povděkem všechno," řekl Libor Jeník, herec.

Děti ale nejen sedí v hledišti, objevují se i mezi herci.

"V téhle hře jsem kluk, co se dívá na pohádku a vžil se do ní. Říkám tomu královi, jak se zbavit toho draka, aby nemusel dát tu princeznu drakovi," řekl Fabián Šetlík, herec.

"Holky za tebou chodí, že se jim třeba líbíš?"

"Zatím ne, naštěstí," řekl Fabián Šetlík, herec.

Představení se hraje po celé republice už od roku 2015 a nejbližší možnost ho vidět bude na konci ledna v Divadle Bez zábradlí. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu