• Načítám...
>

Český aerobik si odnáší medaile i ze světových soutěží

  • 14. ledna 2022,
  • 18:56,
  • PRAHA,
  • Marek Tereba

Dívky z pražského Fitness Center Hanky a Báry Šulcové to v aerobiku opravdu umí rozjet. Jejich talent a píle je dovedly až na přední příčky světové soutěže. Jak probíhala příprava při lockdownových uzávěrách? A s jakou sestavou dívky vyhrály? Podívejte se na reportáž.

Reklama


Dívky z pražského týmu "Adams" se pravidelně setkávají v jedné z kobyliských tělocvičen. Na první pohled nenápadný tým, ale válcuje přední příčky soutěží. 

"Holčičky závodí již třetím, závodním rokem. Začaly, tak jak Českém svazu aerobiku to máme nastaveno, ve výkonostních třídách. Začaly tou nejnižší, tedy třetí výkonostní třídou. Byly označeny technickou komisí hned na přestup do druhé výkonostní třídy. Tam také pobyly jen jeden rok. A hned potom šly do první výkonostní třídy. Ale přišel covid, a tak jsme se báli, jak to zvládneme. A o to vlastně máme větší radost, že se dokázaly umístit nejenom na mistrovství republiky, ale dokázaly se odnominovat, a pojďme si říci, že ta situace nominační opravdu je klíčová. A je to hrozně náročné, protože v naší republice aerobik jde hodně klubům. Takže máme hroznou radost, že vlastně jako nováčci, v první výkonostní třídě se dokázali hned odnominovat. No a na to mistrovství světa, které letos proběhlo on-line, jsme tedy poslali video z mistrovství republiky a umístili jsme se vlastně ještě lépe než jsme čekali," popsala Bára Ptáčková, hlavní trenérka Fitness Center Hanky a Báry Šulcové.

Většina přípravy na klíčové mistrovství světa tedy probíhala hlavně na dálku. 

"Normálně ta příprava funguje víceméně od prosince, kdy začínáme vymýšlet nové choreografie a vlastně už od března s nimi závodíme. Tady se nám ta situace, zrovna konkrétně s touto sestavou, prodloužila o další, celý jeden rok, protože v roce 2020 jsme víceméně moc závodit nemohli. Takže víceméně možná nám to trošičku pomohlo, protože jsme na tu přípravu, na ty opravdu vrcholné závody měli trochu delší čas. Ale pojďme si říci, že to bylo zase hrozně komplikované, protože jsme se nemohli vídat, na což jsou holky hodně zvyklé. Takže sme jeli on-line tréninky. Všichni jsme se to naučili, přes ty televize a přes ty počítače, spolu komunikovat," doplnila Bára Ptáčková, hlavní trenérka Fitness Center Hanky a Báry Šulcové.

"Já jsem se to učila on-line, protože jedna holčička už tu nemohla být kvůli věkové kategorii, takže to bylo těžší," řekla Barbora Fořtová, závodnice týmu Adams.

No a jaké pak bylo to čekání na to, až se dozvíte, kdo vyhrál?

"Byl to takový divný pocit, prostě čekat na to," dodala Barbora Fořtová, závodnice týmu Adams.

Na výsledky soutěže čekal tým týden, než odborná porota vytvořila pořadí a výsledky pak živě vyhlásil několikanásobný mistr světa. 

"My jsme seděli s mamkou v obýváku a my jsme úplně zaječeli radostí, když jsme to zjistili. My jsme koukali živě a byla to strašná radost," popsala Eliška Kadlečková, závodnice týmu Adams.

Už teď se tým připravuje na další, velké výzvy a my jim budeme držet palce, aby si další výhru děvčata mohla vychutnat již po tanci na místě. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu