• Načítám...
>

Dopravní podnik rozšířil svoji flotilu o elektrobus

  • 17. ledna 2022,
  • 15:48,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Linky 154 a 213, městské hromadné dopravy, bude nově obstarávat elektrobus. Dopravní podnik hl. města Prahy jich pořídil celkem čtrnáct. S tím souvisí také vybudování potřebné infrastruktury.

Reklama

Cestující pražskou hromadnou dopravou se mohou nově svézt elektrobusem. Ten bude nasazený na linky číslo 154 a 213 a o víkendech i na linku číslo 124.

"Co se týká toho praktického provozu, tak začneme jezdit tímto jedním autobusem. Kdo bude mít zájem se s ním svézt, tak jízdní řády budou zveřejňovány na našich stránkách: www. dpp.cz," upozornil Petr Witowski, generální ředitel DPP hl. m. Prahy.

"Pro nás je to počátek nového směru, kdy se věnujeme jak elektrobusům, tak parciálním trolejbusům. Ty cíle jsou minimálně dva. Je to zlepšení podmínek v celé Praze v rámci hluku a emisí. Elektrobusy jsou mnohem méně hlučné než naftové autobusy, jsou bezemisní, tedy v tom daném místě. A zároveň ten jejich komfort je znatelný pro cestující. Oproti naftovému autobusu je ta jízda plynulejší," zdůraznil Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

S pořízením elektrobusu souviselo i vybudování potřebné infrastruktury zajišťující dobíjení. To je možné například v garážích Vršovice.

"Tam je vybudováno čtrnáct nabíjecích míst. I tady na Želivského i na Strašnické je udělána dobíjecí infrastruktura, kde ten autobus se bude vždy, po dobu patnácti až třiceti minut, dobíjet za provozu, což mu vlastně umožní odjet jedno kolo," doplnil Petr Witowski, generální ředitel DPP hl. m. Prahy.

Pořízení 14 elektrobusů vyšlo na 207 miliónů korun a z velké části bylo hrazeno z fondů EU. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu