• Načítám...
>

Carmen Mayerová a Tereza Kostková jsou Na útěku

  • 21. ledna 2022,
  • 13:34,
  • PRAHA,
  • Marek Tereba

Na útěku, tak se jmenuje jedna z nových inscenací, uvedených Divadlem Kalich. Na jevišti komorní scény excelují bez přestávky, skoro dvě hodiny, herečky Carmen Mayerová a Tereza Kostková.

Reklama

Matka a dcera, herečky Carmen Mayerová a Tereza Kostková, se na jevišti Komorního divadla Kalich potkávají v rolích dvou, zcela rozdílných žen, které by si za normálních okolností asi neměly ani co říci, ale společný útěk, od zažitých stereotypů, spojí jejich cesty dohromady.

Jejich vzájemnou úctu a pevný vztah divák pocítí nejen na jevišti, ale pocítil jsem ho i já při rozhovoru.

"Tak milí diváci, my jsme byly právě vyzvány s maminkou, abychom vám řekly, o čem je naše divadelní hra. Trošku takové tajemství. Divadelní hra je od toho, abyste se na ni přišli podívat. Když vám teď povím, krásně, o čem je, tak už nám sem nepřijdete, a to by nám bylo velmi líto! Viď mami," zdůraznila Tereza Kostková, herečka.

"Ano. Ale tak jenom stručně," požádala s úsměvem Carmen Mayerová, herečka.

"Stručně, rámcově. Tak je to setkání dvou žen," nastínila také s úsměvem Tereza Kostková, herečka.

"Ano," smála se Carmen Mayerová, herečka.

"Ano. Prostě řekni, jestli to říkám dobře," odvětila smějící se Tereza Kostková, herečka.

"Ano. Říkáš to výborně," pochválila Carmen Mayerová, herečka.

"Je to rozhodně setkání dvou žen, které stojí za to. Je to rozhodně setkání dvou žen, které by se normálně asi vážně nepotkaly. Viď?," nadhodila Tereza Kostková, herečka.

"Ano," přitakala Carmen Mayerová, herečka.

"Je to. Pořád budu mluvit já? Dobře. Setkání dvou žen, které jsou si hodně, nejprve vzdálené, hodně odlišné. Skoro byste řekli, že tyto dvě si vážně nemohou rozumět. A když se přijdete podívat, tak zjistíte, jestli si budou rozumět. A pokud ano, tak co za tím je. Co všechno musí lidé třeba prožít, udělat, říci si, nebo neříci. Myslím, že to je to, co všechni v životě zažíváme. Je to prostě o lidských vztazích, vlastně o lásce, o vztahu, o životě na obraze těchto dvou žen," popsala Tereza Kostková, herečka.

"Je to částečně smutné a veselé. Prostě tak, jak divadlo má být. Divadlo má být, jak se říká, kousek smíchu a kousek pláče, kousek přemýšlení a všeho. No a my to moc rády hrajeme," doplnila Carmen Mayerová, herečka.

"No stručně tomu říkáme, že je to takové road movie. Trvá to asi hodinu čtyřicet. Vy s námi proběhnete náš útěk. Ale je dobré přijít, více k tomu fakt říci nemůžeme," konstatovala Tereza Kostková, herečka.

"Ještě je nutno říci jednu věc. Že za těchto okolností, které teď všichni prožíváme, my si toho vždycky vážíme, nebo já tedy budu mluvit za sebe, vždycky jsem si vážila publika a těšila jsem se, ale jestli to tedy je teď desetinásobné, tak je to určitě v tento čas. Protože když máte plné divadlo a lidi v rouškách a vy je slyšíte, jak se smějí nebo ani nedutají. Právě i to je nádherné, že tam najednou je to napětí a nedutají. Že Terezko? Je to fakt nádherné," dodala Carmen Mayerová, herečka.

"Mně se k tomu chce dodat jen jedna věc. Že člověk cítí na vlastní kůži, že prostě život nezastavíš," uzavřela Tereza Kostková, herečka.

Pokud se tedy vydáte na hru jiskřící laskavým, pravdivým humorem a lidskostí, potěšíte tak nejen obě herečky, ale hlavně si užijete příjemný večer. Hru uvede Divadlo Kalich navíc i na své letní scéně pod Žižkovskou věží. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu