• Načítám...
>

Praha představila další fázi komunikační kampaně k očkování

  • 24. ledna 2022,
  • 16:12,
  • PRAHA,
  • Marek Tereba

Další výsledky spolupráce hlavního města a agentury DDB Praha se brzy objeví v ulicích. Úkolem je opět přesvědčit občany, aby se nechali naočkovat proti onemocnění Covid-19. Detaily uvidíte v reportáži.

Reklama

Kašlíček, rýmička, teplůtka a únavička. Tato slova budou provázet další fázi očkovací kampaně, kterou pro Magistrát hlavního města Prahy připravila agentura DDB Prague. Ta má upozorňovat na to, že díky očkování mají nakažení mírné příznaky onemocnění Covidem-19. Za kampaň poprvé magistrát platí. Předchozí spolupráce byly na bezplatné bázi a nyní se Praha podílí částkou 150 tisíc korun. Ta má pokrýt náklady kreativního týmu.

"Tak my si vlastně, i v této fázi kampaně, nějakým způsobem hrajeme se slovy. Tentokrát používáme takové ty hezké, české zdrobněliny, abychom upozornili na zmírněné příznaky covidu u lidí, kteří si nechali aplikovat posilující dávku," uvedla Dora Pružnicová, Chief Creative Officer, DDB Prague.

"Pochopitelně, i když ta infekce, její virulence v tuto chvíli klesá, tak pochopitelně jsou tady ještě nějaká další rizika. Jednak to neznamená, že ta rizika jsou nulová čistě i zdravotně. Ale za druhé je třeba i riziko toho takzvaného long covidu, které může být nebezpečné třeba i u dětí. Takže momentálně je možné to přeočkování. Od dnešního dne i pro děti od dvanáct plus," upozornil Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Nová kampaň, která se objeví v pražských ulicích již brzy, nahrazuje původní, vánoční. V prosinci byly v hlavním městě k vidění například plakáty s texty jako: „Kašpar. Melichar. Pí-sí-ár“, či  „Pohoda. Klid. A vir“. 

"Ta kampaň dostala ocenění od webu Mediář. Je to jedna z deseti nejlepších kampaní minulého roku. Samozřejmě ocenění jsou jedna věc, druhá věc je, jaký to mělo výsledný efekt. Já jsem rád i za to, že Praha je jedním z nejvíce proočkovaných regionů," dodal Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Veškeré informace, týkající se na testování i očkování, najdou obyvatelé Prahy i středních Čech na webech: covid. praha.eu a ockovani.praha.eu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu